5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportRomânia va candida pentru a găzdui, la București, Agenția Europeană pentru Medicamente

România va candida pentru a găzdui, la București, Agenția Europeană pentru Medicamente

România își va prezenta candidatura pentru a găzdui, la București, Agenția Europeană pentru Medicamente, aflată în prezent la Londra, a anunțat, miercuri, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, citată de Agerpres.

În acest sens, în ședința de miercuri a Guvernului, a fost adoptat un memorandum.

"În contextul apropierii datei la care Marea Britanie va notifica formal intenția de ieșire din Uniunea Europeană — ne așteptăm cu toții să aibă loc săptămâna viitoare—, una dintre deciziile care va trebui formulată la nivelul Uniunii Europene se referă la relocarea agențiilor europene care își au în acest moment sediul în Marea Britanie. Pentru noi este o realitate că la 10 ani de la intrarea noastră în Uniunea Europeană România nu găzduiește, în prezent, niciun sediu al unei agenții europene", a declarat Ana Birchall, la Palatul Victoria.

Printre beneficiile aduse de prezența unei agenții europene în România se numără, potrivit lui Birchall, creșterea vizibilității externe a țării noastre, crearea de locuri de muncă și stimularea investițiilor.

Potrivit ministrului, concurența pentru găzduirea acestei agenții este "acerbă", iar decizia va fi luată la Bruxelles.

Întrebată care sunt competitorii României, Birchall a răspuns: "Sunt foarte multe alte state din Uniunea Europeană. (…) Peste 20, în momentul de față. (…) Fiecare stat are șansa sa. (…) România dispune de o foarte bună industrie farmaceutică. (…) Există un principiu și o regulă la nivelul Uniunii Europene, ca (…) fiecare stat membru să aibă cel puțin o agenție europeană. (…) O să încercăm să facem alianțele necesare, astfel încât să putem să avem și succes".

În ceea ce privește costurile care ar putea fi necesare pentru găzduirea acestei agenții, Birchall a precizat că bugetul este susținut de către Uniunea Europeană. "Fiecare agenție europeană are un buget propriu, care este finanțat de către Uniunea Europeană", a mai afirmat Birchall.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce sunt coroanele integral ceramice atât de scumpe?

Dacă ai nevoie de o coroană dentară, există o gamă largă de opțiuni. În funcție de situația clinică și de pretențiile estetice, dar și de...

Eko News: Pionieratul Jurnalismului Digital în Era Informației

Într-o eră dominată de fluxul rapid și adesea neîntrerupt de informații, discernământul și integritatea în jurnalism devin nu doar valoroase, ci esențiale. Eko News,...

Iordănescu schimbă liniile pentru amicalul cu Columbia. Cum ar putea arăta primul 11

După ce a remizat cu Irlanda de Nord pe Arena Națională, România întâlnește mâine seară Columbia, cea mai în formă națională a lumii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă