7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportRovana Plumb spune că s-a decis să demisioneze după ce a auzit...

Rovana Plumb spune că s-a decis să demisioneze după ce a auzit o declarație a premierului Tudose la televizor

Rovana Plumb a declarat, luni, că a luat decizia de a demisiona din funcţia de ministru al Fondurilor Europene după ce a auzit la televizor o declarație a premierului Mihai Tudose.

Rovana Plumb a povestit luni la postul România TV că, în acea declarație, premierul anunța că miniştrii cu probleme penale vor fi remaniaţi.

Rovana Plumb a mai precizat că două colege ministru, Doina Pană şi Lia Olguţa Vasilescu, au vrut şi ele să demisioneze în semn de solidaritate faţă de ea şi de Sevil Shhaideh.

”Demisia a fost luată după declaraţiile dintr-o emisiune de talkshow de către premier”, a susţinut Rovana Plumb la finalul audierilor din comisia juridică a Camerei Deputaţilor în vederea avizului pentru cererea DNA de urmărire penală pe numele său, potrivit News.ro.

Plumb a mai spus că în Comitetul Executiv de joia trecută alte două colege ministru şi-au exprimat intenţia de a demisiona în semn de solidaritate cu ea şi Sevil Shhaideh.

”Din solidaritate este adevărat, şi doamna ministru Doina Pană, cât şi doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu au spus acest lucru (că vor să demisioneze – n. red.)”, a mai spus Rovana Plumb.

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene a susţinut, din nou, că nu există argumente pentru acuzaţia care i se aduce.

”Nu a existat nicio citaţie, nicio chemare din partea DNA în ceea ce mă priveşte, că am aflat din presă (…) în cadrul negocierilor pe care le-am avut cu Comisia Europeană. De asemenea, în tot ceea ce înseamnă dosar, l-am parcurs, împreună cu domnul avocat, şi nu există niciun fel de argumente care să stea la baza unei astfel de acuzaţii. În rest, în ceea ce priveşte dosarul nu vreau să mă pronunţ pentru că este în anchetă”, a mai susţinut Plumb.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă