20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportȘefa MAI, Carmen Dan: Colegi de-ai mei au vrut să dea un...

Șefa MAI, Carmen Dan: Colegi de-ai mei au vrut să dea un semnal că asigură interimatul până se va învesti un nou Guvern

Șefa MAI, Carmen Dan, a declarat, vineri, că retragerea demisiilor de către membrii interimari ai Cabinetului Grindeanu nu a fost o greșeală, ci un semnal că miniștrii vor să asigure continuitatea proiectelor din programul de guvernare până la învestirea unui nou Guvern.

"Colegi de-ai mei au vrut să dea un semnal că asigură interimatul până se va învesti un nou Guvern. Ne doream ca pe ordinea de zi să apară toate proiectele din programul de guvernare, așa cum ne-am asumat", a mai adăugat ministrul de resort.

241 de parlamentari au votat, miercuri, în favoarea moțiunii de cenzură care a vizat Guvernul Grindeanu, astfel încât Executivul este demis.Joi, 20 de miniștri și-au retras demisiile, susținând că vor să asigure interimatul până la instalarea unui nou Cabinet.

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă