13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTăriceanu încă nu are curaj să sesizeze CCR, așteaptă concluziile experților

Tăriceanu încă nu are curaj să sesizeze CCR, așteaptă concluziile experților

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, marți, că se va decide în această săptămână dacă va sesiza CCR pe tema dreptului procurorilor de a ancheta Hotărâri de Guvern, informează Agerpres.

"Am cerut experților care lucrează în Senat pe probleme de drept constituțional să facă o analiză a acestei situații și în momentul în care voi avea propunerea finală și concluziile privind oportunitatea sesizării Curții Constituționale vă voi anunța, cel mai probabil în zilele următoare. Nu va dura foarte mult. Doresc ca în această săptămână această problemă să fie rezolvată. Aștept câteva elemente suplimentare privind conținutul sesizării și oportunitatea ei", a spus Tăriceanu, la Senat.

Ideea de a fi sesizată CCR a apărut după ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.


Liviu Dragnea a reacționat iritat, luni după-amiază, când a fost rugat să comenteze declarația lui Tăriceanu care a spus că nu e decis dacă să sesizeze sau nu Curtea Constituțională în chestiunea Belina.
Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă