9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportTudorel Toader a trimis la Guvern cererea de retragere a demisiei

Tudorel Toader a trimis la Guvern cererea de retragere a demisiei

Tudorel Toader a anunțat joi că a trimis, la Guvern, cererea sa de retragere a demisiei din funcția de ministru al Justiției, potrivit Agerpres.

„Am trimis la Guvern cererea de retragere a demisiei", a declarat Tudorel Toader.

Joi dimineață, Tudorel Toader preciza că demisia sa va deveni irevocabilă pe 30 iunie. „Tot timpul eu am spus că voi asigura interimatul, îmi voi îndeplini atribuţiile până în ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu mi-am depus demisia pe 15 iunie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu înseamna şi o încetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului că până la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat Tudorel Toader.

Acesta a refuzat să spună dacă va face parte din următorul Guvern. Totodată, ministrul demisionar al Justiţiei a precizat că a avut, miercuri, o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. „Am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Tăriceanu şi am discutat două probleme punctuale: prima s-a referit la concursul dintre efectele juridice pe care le produce demisia unui ministru şi efectele juridice pe care le produce moţiunea de cenzură adoptată în sensul evitării vidului. A doua a fost referitoare la stadiul legilor justiţiei, a procesului legislativ în general", a mai spus Tudorel Toader.

Potrivit unor surse citate de agențiile de presă, 15 miniștri și-ar fi depus, până acum, cererile de retragere a demisiilor.

La finalul săptămânii trecute, 25 dintre cei 26 de miniștri din Cabinetul Grindeanu și-au anunțat demisiile, după ce Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. În weekend, premierul Sorin Grindeanu a semnat demisiile lui Carmen Dan și Sevil Shhaideh.



Miercuri, 241 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Sorin Grindeanu că nu a reușit să pună în aplicare măsurile din programul de guvernare. 

Cele mai citite

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă