10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Am discutat cu Dragnea. Mi-a propus funcția de ministru și...

Victor Ponta: Am discutat cu Dragnea. Mi-a propus funcția de ministru și mie și lui Grindeanu, dacă premierul demisionează

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a afirmat că președintele PSD, Liviu Dragnea, cu care a discutat de mai multe ori, inclusiv miercuri dimineață, i-a oferit atât lui, cât și premierului posturi de miniștri, în schimbul demisiei lui Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea în ultimele zile, Ponta a răspuns: "Da, sigur că da. Și ieri, normal că am discutat. (…) Am căutat o soluție să păstrăm Guvernul să nu mergem în seara asta la Cotroceni. (…) De exemplu, astăzi de dimineață a sunat Liviu Dragnea, ieri am sunat eu. Mi-a promis un post de ministru. Nu vreau să fiu ministru. Puteam să îmi aleg (portofoliul — n.r), dar din moment ce nu îmi doresc așa ceva nu e cazul. Nu pot să fiu prim-ministru pentru că eu am renunțat la funcția de prim-ministru atunci când domnul Uncheșelu mi-a făcut un dosar în stilul în care dvs îl prezentați acum și când voi avea o decizie a justiției atunci pot să fiu în orice altă funcție".

Potrivit secretarului general al Guvernului, și premierului Grindeanu "i s-a oferit tot o funcție de ministru. Oamenii nu au înțeles că aici nu era problema de funcții", a mai spus Ponta.

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.


Citește și: România, între doi „ticăloși” *) | OPINIE

Nu știu, la ora la care scriu, dacă va trece mâine moțiunea de cenzură a PSD contra guvernului PSD. Și mă feresc să fac orice pronostic. Am însă câteva observații despre acest război pesedisto-pesedist în care n-ai cu cine să ții.


Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului va debuta cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.





În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.


Mai puteți citi și:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă