8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta anunță ce planuri de viitor are, după ce nu va...

Victor Ponta anunță ce planuri de viitor are, după ce nu va mai fi secretar general al Guvernului Grindeanu

Victor Ponta a anunțat, pe pagina sa de Facebook, care sunt planurile sale de viitor, după ce nu va mai îndeplini atribuțiile secretarului general al Guvernului Grindeanu. Ponta a mai afirmat că "speră că aceastp criză să nu afecteze România și cetățeanul obișnuit care nu are nicio vină".

"1. Am votat conform credintei absolute ca fac ceea ce este bine si corect! Dupa ce am vazut pozitiile publice ale lui Liviu Dragnea si "bucuria" pesedistilor care au dat jos PSD sunt si mai convins ca am facut bine! In loc sa mearga spre viitor PSD s-a intors intr-un trecut de care eu nu ma pot atasa.
2. Voi ramane alaturi de Sorin Grindeanu ca si Secretar General pana la votarea noului Guvern – imediat dupa acest moment imi voi relua activitate de deputat de Gorj / sper ca aceasta criza guvernamentala sa nu produca mari pagube pentru Romania si cetateanul obisnuit care nu are nicio vina
3. Cred ca acest vot a fost o uriasa greseala pentru PSD – o greseala care va fi decontata la un moment dat / nu am vrut sa plec din PSD ( mai ales in asemenea conditii) dar accept decizia Conducerii – si sunt convins ca pentru mine exista viata , inclusiv politica, si dincolo de PSD / le multumesc insa tuturor membrilor , simpatizantilor si votantilor PSD alaturi de care am activat si am luptat timp de peste 15 ani
4. De azi PSD = Liviu Dragnea / si de azi Liviu Dragnea are ce si-a dorit – toata PUTEREA / pentru binele nostru al tuturor sper sa o foloseasca mult mai bine decat a facut-o in ultimele 6 luni!
5. S-au promis zeci de functii de ministri, avantaje politice si materiale , plus amenintari si linsaje publice de la jurnalistii "prietenei" fara precedent ! Conducerea PSD a instituit un control politienesc fara precedent asupra modului in care au votat parlamentarii – si au obtinut o "majoritate" de numai 8 voturi – asta arata ca exista in cadrul PSD ALDE o atmosfera de suspiciune, frica si insecuritate pe care nu poti sa construiesti nimic pozitiv! Sa vedem la votarea noului Guvern daca se schimba ceva in bine", a scris Ponta, pe Facebook.

 241 de parlamentari au votat în favoarea moțiunii de cenzură care a vizat Guvernul Grindeanu, astfel încât Executivul este demis.

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă