VIDEO. Șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre plata contribuțiilor pentru angajat: Am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură

de Roxana Petre

VIDEO. Șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre plata contribuțiilor pentru angajat: Am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură

 Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Parlament, că atunci când vine despre plata contribuțiilor pentru angajat, „statul român ne fură”.

„Salariile nu vor scădea. Acum există trei valori în interiorul unui salariu: salariul net, salariul brut, care e mai mare decât cel net şi, peste, este suma care reprezintă cheltuiala totală a angajatorului. Până la salariul brut se plătesc contribuţiile pentru angajat. Între salariul brut şi cheltuiala totală a angajatorului există contribuţiile pe care le plăteşte firma, dar în contul cui, şi părerea mea, am spus-o din campanie, am spus-o şi acum, că aici statul român ne fură. Şi ce este de la salariul brut până la cheltuiala totală a angajatorului vor fi plătite tot de firmă, dar în contul angajatului. Salariul brut devine egal cu cheltuiala totală a angajatorului”, a spus Liviu Dragnea.


Citește și:  Liviu Dragnea, despre întâlnirea lui cu Laura Codruța Kovesi, la recepția de la Ziua Franței: Prin privire n-am putut să-i transmit nimic. Câți or mai fi fost șantajați sau câți sunt șantajați și amenințați acum să spună ceva nu numai despre mine, despre oricare altcineva?

 

 

otodată, șeful PSD a precizat că programul de guvernare al PSD prevede eliminarea a patru dintre cele șase contribuții plătite: „Vom rămâne aşadar doar cu contribuţiile pe sănătate şi cea de asigurări sociale, datorate de către angajat, dar rămânând în sarcina angajatorului plata acestora către stat”.

De asemenea, programul prevede reducerea contribuţiilor de la 39,25% la 35%, începând cu 1 ianuarie 2018.  Astfel, atât contribuţia la sănătate, cât şi cea la pensii vor fi mai mari şi vor totaliza 35%.


Citește și: Șeful PSD: Nu se pune problema ca vreun cetăţean român să-şi plătească singur contribuția CAS şi CASS. Ce spune Mihai Tudose

 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate