7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăKelemen Hunor, vag ameninţător când vorbeşte despre convieţuirea cu românii

Kelemen Hunor, vag ameninţător când vorbeşte despre convieţuirea cu românii

“Este un echilibru în convieţuirea româno-maghiară care poate deveni fragil foarte rapid, cum s-a întâmplat în 1990, la Târgu Mureş, şi în acest an, la Valea Uzului, fiindcă sunt prejudecăţi, sunt probleme care nu au fost discutate şi abordate sincer.

Există o neîncredere, lipsa de încredere este palpabilă; dacă nu există încredere între indivizi, între grupuri, dacă nu există încredere între stat şi cetăţean, nu există nici cooperare, iar fără cooperare nu ai succes”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, “prejudecăţile trebuie demontate iar, astfel, putem creşte nivelul de încredere între indivizi şi comunităţi”.

Kelemen Hunor a mai spus că el respectă statul, dar s-a întrebat dacă şi statul face acelaşi lucru faţă de cetăţean.

“Respect statul ca cetăţean, dar întreb, statul mă respectă, are încredere în mine? Sau mă pune pe mine, ca maghiar, în permanenţă să dau declaraţii de loialitate? Or nu accept aşa ceva. M-am născut în această ţară, am plătit taxe şi contribui la dezvoltarea societăţii şi nu pot accepta când loialitatea îmi este pusă permanent sub semnul întrebării.

Aceste chestiuni ar trebuie să dispară şi atunci şi cooperarea va fi mai bună”, a adăugat preşedintele UDMR, conform Agerpres.

Kelemen Hunor a participat la o dezbatere despre convieţuirea româno-maghiară şi contribuţia majorităţii la viaţa minorităţii din Transilvania, alături de prorectorul UBB Daniel David, jurnalistul Sabin Gherman şi pastorul unitarian Racz Norbert.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă