12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis, pe "lista neagră" de la Comisia Europeană

Klaus Iohannis, pe “lista neagră” de la Comisia Europeană

Scandalul „listei negre” de la Antena 3 continuă și miercuri seara, cu noi dezvăluiri în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” prezentată de Mihai Gâdea.

A fost prezentată o nouă listă. Unul dintre politicienii vizați este și Mircea Diaconu pentru conflicte de interese, Alistar Theodor Victor, Ecaterina Andronescu.

Surpriza serii a venit când Gâdea a dezvăluit că și Klauss Iohannis a fost trecut pe lista respectivă.

Notarul Laura-Iuliana Scântei, care se află pe lista persoanelor care au avut acces la arhiva SIPA a susținut că acele liste făceau referire la persoane implicate în dosare ale căror termene erau tergiversate.

Scântei a declarat că autoritățile europene cereau informații despre persoanele respective pentru a afla eventuale nereguli în investigarea lor.

Mihai Gâdea a făcut public un document care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Mai exact, potrivit informațiilor, documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.

Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. Cererea este una imperativă, susțin jurnaliștii Antena3.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă