9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăPoliticăKovesi, după ce Toader i-a cerut demisia: Mă voi prezenta să răspund...

Kovesi, după ce Toader i-a cerut demisia: Mă voi prezenta să răspund afirmațiilor ministrului

“Mă voi prezenta, când va fi nevoie, să răspund tuturor afirmațiilor ministrului Justiției”, a anunțat procurorul-șef Kovesi, printr-un comunicat transmis, vineri dimineață, de Biroul de Presă al DNA.

Aceasta este prima reacție publică a Laurei Codruța Kovesi, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut, joi seară, revocarea ei din funcția de procuror-șef al DNA.

”DNA nu trebuie să se confunde cu șeful ei care a acționat în ultimul an abuziv”, a subliniat, în declarația de presă de joi seară, ministrul Tudorel Toader.

“Ca urmare a solicitărilor reprezentanților mass media privind exprimarea unui punct de vedere față de anunțul ministrului Justiției privind “declanșarea procedurii de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție”, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarea declarație a procurorului șef al D.N.A.:
“Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției”, precizează comunicatul de vineri dimineață al DNA.

Urmează ca președintele Klaus Iohannis să accepte sau să respingă propunerea formulată de ministrul Tudorel Toader.

Dacă nu va fi demisă de șeful statului, Laura Codruța Kovesi își va încheia mandatul la conducerea DNA în anul 2019.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Antrenament pentru Jocurile Olimpice. David Popovici, victorii în Belgia

Înotătorul român David Popovici își continuă pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar în weekend a obținut două victorii de moral la concursul...

Numărul de persoane care trăiesc în sărăcie în Italia a crescut în 2023

Situația economică dificilă a Italiei se reflectă în cifrele recente publicate de Institutul Național de Statistică (ISTAT), care arată o creștere alarmantă a numărului...

Război între conducerea centrală și filialele județene. Ciucă și Ciolacu impun candidați comuni PNL – PSD

Liderii de la centru ai PSD și PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis candidații comuni ai acestor două partide...
Ultima oră
Pe aceeași temă