14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDecesul tatălui lui Kovesi nu va influența ancheta asupra șefei DNA

Decesul tatălui lui Kovesi nu va influența ancheta asupra șefei DNA

Surse politice precizează, pentru Stiripesurse, că decesul tatălui Laurei Codruța Kovesi nu influențează desfășurarea evenimentelor.

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, și-a condus tatăl pe ultimul drum, sâmbătă, 30 decembrie. Ceremonia de înmormântare a avut loc la o capelă din Mediaș, acolo unde trăia tatăl lui Kovesi. Fostul procuror Ioan Lascu a murit joi, 28 decembrie.

Situația personală prin care trece șefa DNA nu reprezintă un factor determinant în ceea ce privește anunțul așteptat de la ministrul Justiției. Potrivit unor surse, „decizia este juridico-politică”, nu una care să capete un caracter personal. Recent, într-un interviu la Antena 3, ministrul Tudorel Toader a afirmat că a luat decizia, iar anunțul va fi făcut în scurt timp. Tudorel Toader și-a desemnat însă un înlocuitor pentru ultimele trei zile lucrătoare din acest an (27, 28 și 29 decembrie), nefiind prezent la Minister.

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 i-a cerut ministrului justiției să ia „măsurile pe care le consideră necesare” împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, acuzată că și-a încălcat jurământul și a ignorat decizia Curții Constituționale care o obliga să se prezinte la audieri în Parlament.

La sfârșitul lunii octombrie, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, cu observaţii, raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul făcut la Direcţia Naţională Anticorupţie, concluzionând că activitatea conducerii DNA este eficientă. De asemenea, s-a stabilit ca în termen de şase luni să fie făcut un alt control la DNA pentru rezolvarea problemelor găsite la Secţia a II-a.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă