15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăLegea Casei Regale produce controverse între premierul Tudose și coaliția de guvernare

Legea Casei Regale produce controverse între premierul Tudose și coaliția de guvernare

La data de 8 noiembrie 2017, legea a fost scoasă de la naftalină de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Scandalul a izbucnit când a apărut știrea “pe surse” că Guvernul Tudose se pregătește să dea aviz negativ pe acest act normativ.

Ieri, premierul Tudose a avut două reacții pe această temă. Prima reacție a fost dură – premierul a spus că familia regală are unde locui și cu ce să se întrețină și a lăsat să se înțeleagă că legea Statutului este dezaprobată în totalitate de Cabinetul pe care îl conduce.

Spre seară, Tudose și-a nuanțat declarațiile, susținând că e de acord ca Fundația Casa Regală să primească statutul de utilitate publică, dar singurul punct în care nu e de acord cu Dragnea și Tăriceanu e folosința Palatului Elisabeta.

Premierul Tudose a subliniat însă că, oricum, decizia va aparține Guvernului care va vota pe avizul prezentat într-un viitor apropiat.

Proiectul ar fi fost elaborat, în anul 2016, de vicepremierul de atunci, Vasile Dâncu și de secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă