23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăLider PSD, despre suspendarea lui Iohannis: Inevitabilă

Lider PSD, despre suspendarea lui Iohannis: Inevitabilă

Dumitru Buzatu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că speră ca şeful statului să renunţe la folosirea unor tertipuri şi să aplice litera şi spiritul Constituţiei.

„Până la urmă, conflictul pe care preşedintele Iohannis îl întreţine permanent, refuzând să respecte anumite dispoziţii constituţionale şi să pună în aplicare o hotărâre a CCR, nu poate să rămână fără un răspuns. Eu sper ca preşedintele, trecând dincolo de momentul acesta în care uzează de tot felul de tertipuri, să revină la sentimente mai bune, să aplice litera şi spiritul Constituţiei şi să intre în legalitate. Aceste motive puerile, cum că nu a citit destul sau citeşte foarte greu, nu pot fi motive veritabile pentru a nu pune în aplicare o hotărâre a CCR. Răbdarea majorităţii are şi ea un sfârşit şi se va proceda la suspendarea preşedintelui Iohannis. Eu cred că lucrurile nu pot trena foarte mult şi vom vedea ce vor discuta liedrii coaliţiei majoritare, dar în condiţiile în care preşedintele va refuza, cu obstinaţie, să pună în aplicare o hotărâre a CCR, suspendarea va deveni, probabil, inevitabilă”, a spus Buzatu.

Potrivit acestuia, liderii coaliţiei PSD-ALDE au făcut tot ceea ce este posibil pentru evitarea unei suspendări, însă vor trebui şi ei aleagă, ori renunţă la exercitarea actului de putere, ori vor trebui să îl suspende pe preşedintele Iohannis.

„Klaus Iohannis a abandonat rolul său de mediator, ceea ce este o altă încălcare a Constituţiei şi s-a poziţionat de o parte, fiind vârful de lance al unei opoziţii divizate, foarte incisive şi violente”, a mai spus preşedintele PSD Vaslui.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că membrii Coaliţiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării preşedintelui Iohannis.

“Eu nu aştept răspuns (n.r.: din partea preşedintelui Iohannis privind revocarea) pentru că nu trebuie să îmi dea mie răspuns, ci Constituţiei, de care îşi bate joc. Nu-l interesează Constituţia, legea, îl interesează propriul interes. Spunea de dictatura majorităţi, păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că asta este majoritatea prin alegeri, în democraţie. Este deranjat de majoritate. Este exact logica unui dictator. Nu contează alegerile, contează doar ce vreau unul singur care trebuie să aibă în subordonare CCR, instituţiile. Eu am discutat cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o abordare serioasă. Şi domnul Tăriceanu a spus că nu e de acord, şi că trebuie să analizăm şi să luăm o decizie, da sau nu”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD spune că, în cursul zilei de luni, liderii Coaliţiei vor decide privind suspendarea preşedintelui.

Klaus Iohannis a amânat, în ultima lună, să spună ce măsură va lua, după decizia CCR de a cere şefului statului să emită decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă