27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiderul liberarilor din Moldova, Mihai Ghimpu: Unirea, unica soluţie în virtutea adevărului...

Liderul liberarilor din Moldova, Mihai Ghimpu: Unirea, unica soluţie în virtutea adevărului istoric

‘(…) Cunoaştem că peste 100 de localităţi au semnat Declaraţia de unire cu România, lumea vrea asta. Noi nu rămânem surzi la solicitările cetăţenilor’, a subliniat Mihai Ghimpu într-o conferinţă de presă la Chişinău.

PL consideră că unirea Republicii Moldova cu România reprezintă ‘unica soluţie în virtutea adevărului istoric’ pentru ‘evoluţia de mai departe a republicii, pentru ca ea să poată să adere la UE şi NATO, pentru asigurarea libertăţii, securităţii şi bunăstării populaţiei din stânga Prutului’, a declarat la rândul său liberalul Valeriu Munteanu în aceeaşi conferinţă de presă, citind textul proiectului de lege respectiv.

Cu toate acestea, introducerea limbii române în Constituţie nu este agreată de majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, relatează portalul Deschide.md, citând rezultatele unui sondaj IMAS.

Potrivit sondajului, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat (PDM, la guvernare), doar 34% dintre moldoveni aprobă o astfel de iniţiativă, iar 63% se pronunţă împotrivă.

Sondajul a fost efectuat în perioada 16 februarie – 6 martie 2018 pe un eşantion de 1.099 de persoane, având o marjă de eroare de 3%, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...
Ultima oră
Pe aceeași temă