12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiviu Dragnea: Legea prevenirii, o mai mare libertate pentru companii

Liviu Dragnea: Legea prevenirii, o mai mare libertate pentru companii

„Din acest moment, inspectorii instituţiilor statului cu atribuţii în control nu vor mai putea aplica amenzi în mod automat pentru o serie de aproximativ 400 de contravenţii din 71 de acte normative ce intră sub cupola Legii Prevenirii, ci vor fi obligaţi să aplice un plan de conformare cu o durată maximă de 90 zile, timp în care contribuabilii vor putea pune lucrurile în ordine, aşa cum prevede legea”, a scris Dragnea pe Facebook.

El a arătat că neregulile găsite şi îndreptate în timpul controlului nu vor fi trecute pe planul de conformare.

„Sunt convins că acest act normativ, pe care l-am promis în campania electorală, va da o mai mare libertate companiilor şi, în consecinţă, va conduce la dezvoltarea mediului de afaceri”, a mai scris Dragnea.

După ce a fost publicată în Monitorul Oficial legea Prevenirii nr. 270/2017, Guvernul a prezentat pe 25 ianuarie lista contravenţiilor pentru care este aplicabilă noua lege. Luni, 5 februarie, la 10 zile de la prezentarea legii, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Deşi lista contravenţiilor era inclusă pe site-ul Guvernului, pe data de 25 februarie, în hotărârea privind stabilirea contravenţiilor ce intră sub incidenţa legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi modelul planului de remediere, prevederile abia astăzi sunt vizibile, odată publicate în Monitorul Oficial.

Principala schimbare pe care o aduce legea prevenţiei este că firmele vor putea fi ”iertate” de autorităţi după prima greşeală, pentru o serie de fapte contravenţionale, incluse în lista publicată astăzi în Monitorul Oficial. Firmele nu vor putea beneficia de această ”iertare” o dată la trei ani, şi vor avea o perioadă prestabilită pentru a se îndrepta şi a scăpa de sancţiuni.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă