20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban tocmai a deconspirat-o pe doamna Merkel

Ludovic Orban tocmai a deconspirat-o pe doamna Merkel

Prin introducerea unei acțiuni penale împotriva prim-ministrului României, la o zi după ce acesta și-a strâns mâna, zâmbind larg cu doamna Merkel, politicianul democratic al PNL, Ludovic Orban, a deconspirat-o pe doamna cancelar ca fiind stăpâna din spatele „orchestrarii” pedepsirii Prim Ministrului României pentru “nesupunerea” de care a dat dovadă prin decizia mutării ambasadei României la Ierusalim.

Desigur, e ușor de zis și ar fi fost greu de făcut dacă politicieni adevărați, în frunte cu un Președinte democratic, ar fi pus interesul și suveranitatea țării deasupra tuturor.

Că să citez din speech-ul de ieri al Președintelui Iohannis „suntem parteneri”, așa cum probabil l-a sfătuit să spună Dudu Ionescu, al sau consilier prezidențial. Mai adevărat de atât nici că putea să fie, însă nu este de ajuns doar să spui, ci și să aplici acest parteneriat care este atât cu UE dar și cu NATO.

Angela Merkel nu poate fi trasă la răspundere pentru acțiunile politicienilor țării partenere și suverane. Cu toate acestea, nu poți să nu observi coincidențele din jurul acestei acțiuni și apartenența germanică a celor implicați

Le voi lua pe rând. Astfel, în data de 14 mai, într-un comunicat remis presei, am aflat că “Presedintele PNL, Ludovic Orban, a avut astăzi, la Berlin, o întrevedere cu președintele Uniunii Creștin-Democrate (CDU), cancelarul german Angela Merkel” și avem o poză savuroasă cu cei doi zâmbind, cum ar spune românul, “cu gura până la urechi”.

Tot în această săptămâna, aflăm de vizita externă a consilierului prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, în data de 16 mai, care a cuprins o întrevedere cu Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat al SUA. Evident, de la întâlnire nu putea lipsi George Maior, ambasadorul român la Washington, aflat pe lista Comisiei SRI din Parlament în proaspătul iscat scandal al jurnaliștilor acoperiți din presă – finanțați de SRI. Wess Mitchel vorbește limba germană, a absolvit studii germane și deține doctoratul în Științe Politice la Univeristatea din Berlin Otto Suhr Institut für Politikwissenschaft at Freie Universität.

Este diplomat de carieră și a fost numit în funcția de Asistent Secretar al Departamentului de Stat al SUA în data de 12 octombrie 2017, pe vremea când acesta era condus de onorabilul Rex Tillerson. La doar o zi după, în 17 mai 2018, Președintele Iohannis, aflat la Sofia, la Summitul UE, și în compania doamnei Merkel, a dat startul pentru ceea ce avea să se întâmple în aceeași zi. Mai exact, președintele partidului sau, PNL, Ludovic Orban avea să depună o plângere penală împotriva Prim Ministrului României. Nu contează apartenența lui, că e socialist sau conservator, el este Primul Ministru al României.

Apartenență germanică a Președintelui Klaus Iohannis, precum și a ambasadorului american Hans Klemm este evidentă după nume și după limbă, amândoi având studii germane, ambii vorbesc fluent limba germană. Cum de altfel și toate numirile de forță ale Președintelui Iohannis sunt cu dedicație Germaniei: Eduard Hellvig-Directorul SRI, Răzvan Ionescu-adjunctul militar al SRI, care a urmat, ca și Hellvig, institutul George C. Marshall din Germania, dar și mai noul numit premier din umbră al PNL-Siegfried Mureșanu, fostul copil de suflet al PMP-Traian Băsescu.

Doamna Merkel împotriva Președintelui Donald Trump

Președintele Donald Trump a fost ales de poporul american într-una din cele mai surprinzătoare campanii electorale. Este o șansă extraordinară, oferită de administrația Trump, de a reforma la nivel mondial și de a aduce bunăstare tuturor popoarelor “prin exemplu” și nu prin forță. Un afacerist de succes, Donald Trump a dovedit că poate să-și asume decizii grele și a intrat în reforme chiar din primul an al mandatului său.

Nu sunt deloc surprinzătoare deciziile în privința Israelului, dar și a Iranului, toate acestea fiind deja anunțate din campania electorală. Supărarea doamnei Merkel este evidentă din chiar afirmațiile acesteia: “In pofida tuturor dificultăților, cu care ne-am confruntat în ultimele zilele, relațiile transatlantice sunt și vor rămâne de o excepțională importanță”.

Astfel că, pe bune dreptate, ar trebui să ne întrebăm: Oare chiar așa astrele să se alinieze, tocmai în săptămâna în care doamna Merkel se întâlnește cu domnul Orban și Președintele Iohannis, România să fie în situația în care Prim Ministrul României să poate fi demis prin începerea urmării penale de Înaltă
Trădare?

Nu m-am lămurit a cui înaltă trădare. Desi nu am niciun apetit către PSD, voi sancționa abuzurile și voi aplaudă reușitele.

Iată că, în cazul de față, totul pare o conspirație și un abuz pe care domnul Orban tocmai i l-a servit și ștampilat doamnei Merkel.

Aceste acțiuni ar trebui să dea serios de gândit mai Marilor Puteri care susțin Statul de Drept.

Președintele Donald Trump trebuie să privească în amănunt la echipa aflată „in charge” pe meleagurile unde se întâlnesc atât interese majore, dar și de prietenie istorică, așa cum este România.

Președintele Iohannis a avut parte de cea mai fastuoasă primire în America de la Comunism încoace

Să ne amintim că, la câteva luni după numirea în funcție, Președintele Donald Trump l-a primit la Washington pe Președintele României, Klaus Iohannis. Numai de aici putem trage concluzii serioase cu privire la importanța și aprecierea pe care am primit-o de la administrația Trump.

Alegerile de anul trecut din Germania au fost un dezastru pentru Angela Merkel. Blocul conservator al cancelarului german a obținut cel mai scăzut sprijin din ultimii șase ani, potrivit unui sondaj publicat în ziarul Bild am Sonntag și citat de agenția DPA.

Coaliția Doamnei Merkel este extrem de fragilă. Este important de amintit că această coaliție nu s-ar fi realizat fără sprijinul și efortul Președintelui Germaniei Frank Walter Steinmeier și a cedării liderului SPD-Martin Schultz.

Oricând această coaliție fragilă se poate rupe, lăsând-o pe doamna Merkel în ofsaid și oricând un nou lider apropiat de viziunea Președintelui Donald Trump poate accede la putere.

Important de reținut este că partidul de extremă dreaptă, AFD, a obținut un scor istoric în Bundestag. Cu 92 de locuri, acesta este de departe cel mai puternic partid de opoziție, raportându-ne la locurile, în număr de 399, ale marii coaliții actuale, conduse de doamna Merkel.

Este de notorietate prietenia dintre administrația Obama și doamna Merkel, drept dovadă că s-a soldat cu mulți diplomați americani germanofili.

Însă, istoria a punctat, România trebuie să își vadă de interesele sale și nu de războaiele altora. Guvernul și Președinția trebuie să conlucreze pentru bunăstarea României și a tuturor parteneriatelor strategice.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă