23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMandatul Comisiei Junker, analizat de deputați

Mandatul Comisiei Junker, analizat de deputați

De la preluarea mandatului pe 1 noiembrie 2014, Comisia Juncker a abordat o serie de probleme importante, printre care schimbările climatice, Brexit-ul, criza zonei euro, șomajul în rândul tinerilor, migrația, imixtiunea străină în procesele democratice și dezinformarea, atacurile la adresa drepturilor omului și a statului de drept, schimbările provocate de digitalizare, creșterea tensiunilor internaționale și numeroasele conflicte armate aflate în apropierea granițelor UE.

Astfel, deputații vor evalua răspunsurile oferite de către Comisie la provocările menționate mai sus, într-o dezbatere ce va avea loc marți dimineață.

Totodată, aceștia vor analiza și rezultatele reuniunii șefilor de stat și de guvern din 17-18 octombrie.
Principalele puncte de pe ordinea de zi a summit-ului sunt negocierile pentru un buget pe termen lung al UE, prioritățile strategice pentru următorii cinci ani (inclusiv o prezentare a Președintelui ales, Ursula von der Leyen) și schimbările climatice în urma summit-ului ONU și înaintea conferinței pentru climat ce va avea loc în Santiago de Chile în luna decembrie.

O întâlnire separată pe 17 octombrie, în format EU27, este dedicată Brexit-ului. Potrivit deciziei summit-ului special din 10 aprilie 2019 de acceptare a cererii de prelungire a termenului limită în conformitate cu Articolul 50, este prevăzut ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană pe 31 octombrie.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, vor participa la dezbatere.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă