13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMeleșcanu: ,,Nu mi-a cerut nimeni să plec de la ALDE"

Meleșcanu: ,,Nu mi-a cerut nimeni să plec de la ALDE”

,,Am înţeles că astăzi, în acest moment, în cadrul grupului senatorial PSD s-a adoptat decizia de a-mi susţine candidatura. (…) Mă voi baza pe voturile celor care cred că e nevoie la conducerea Senatului de un om cu experienţă, echilibrat, pentru că în această perioadă Parlamentul va avea un rol cheie de jucat în politică”, a declarat Meleşcanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres. 

Întrebat dacă social-democraţii i-au cerut să se înscrie în partid, acesta a răspuns: “Nu, niciodată nu mi-a cerut nimeni să plec de la ALDE”.

,,Este vorba de faptul că poziţia pe care am avut-o, în mod normal, trebuia să se perpetueze, de preşedinte al Senatului, şi această poziţie de preşedinte este o garanţie a faptului că ALDE nu va fi supus unor presiuni de un fel sau altul, ci dimpotrivă, va oferi şi colegilor mei o perspectivă pentru viitor, pentru a ne dezvolta partidul în continuare”, a mai spus Meleșcanu. 

Potrivit fostului ministru de externe, faptul că el va fi susţinut de social-democrați la şefia Senatului nu are legătură cu felul în care se poziţionează ALDE faţă de moţiunea de cenzură.

“Una este chestiunea guvernamentală, una este Parlamentul, ele nu se amestecă. Se va stabili în cadrul partidului poziţia pe care o vom avea faţă de moţiunea de cenzură. Eu voi fi echilibrat şi echidistant”, a mai spus el.

 

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă