4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistru sărac, ministru bogat. Topul Guvernului Orban

Ministru sărac, ministru bogat. Topul Guvernului Orban

Guvernul nu se laudă cu prea mulţi miniştri bogaţi. Doar titularul de la Dezvoltare, Ion Ştefan, a ieşit în evidenţă după ce a mai adăugat un etaj casei sale fără să ceară autorizaţie şi fără să plătească impozit.

Şi ministrul Energiei ar putea fi invidiat de colegi pentru declaraţia de avere, cu multe conturi şi plasamente.

Din 2016, de când nu mai este parlamentar, liderul PNL a oferit consultanță la firma de avocatură a unei colege. Ludovic Orban şi-a păstrat salariul confidenţial, dar a spus mereu că are un venit decent.

Un băiat nepretenţios, aşa cum s-a autointitulat proaspătul ministru al Dezvoltării, Ion Ştefan locuieşte într-o casă impresionată de aproape o mie de metri pătraţi în Focşani.

Susţine că a mai adăugat un etaj fără să aibă autorizaţie şi fără să plătească impozit, pentru că soţia şi-a dorit o locuinţă mai mare. Deputatul mai are încă o casă pe care o închiriază, două terenuri agricole şi trei terenuri intravilane, toate în Vrancea. Ion Ştefan are în conturi 92.000 de lei şi a încasat aproape 6 milioane de lei din dividende obţinute de la firme la care e acţionar.

Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării, declaraţie din 30 octombrie 2019: „Eu nu sunt un om sărac, am încasat dividende de milioane”.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a fost nevoit să dea explicaţii pentru averea sa şi la audierile de la comisiile parlamentare. Deţine prin partaj sau moştenire şase terenuri intravilane în localităţi din Vrancea şi Mehedinţi, şapte agricole şi trei forestiere, o casă de locuit, una de vacanţă şi două spaţii comerciale. Popescu îşi poate face invidioşi colegii cu depozitele din conturi şi cu plasamente la mai multe firme.

Şeful de la Finanţe a moştenit de la părinţi o casă cu teren în judeţul Vâlcea şi locuieşte într-un apartament de 130 de metri pătraţi, în sectorul doi al Capitalei. Florin Cîțu a pus ceva bani deoparte şi a dat şi cu împrumut, dar are şi credite de peste 300.000 de euro.

Vicepremierul Raluca Turcan are un teren de 3.000 de metri la Limanu şi încă unul de o mie de metri, la Gruiu, în judeţul Ilfov, un apartament la Sibiu şi multe bijuterii. Împreună cu soţul său, fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, Turcan deţine o firmă de consultanţă politică.

Cel mai tânăr ministru liberal, Costel Alexe, are patru terenuri şi trei apartamente în Iaşi. A pus destul de puţin deoparte şi a strâns multe datorii.

Ministrul Justiţiei pare cel mai sărac membru al actualului executiv. Cătălin Predoiu nu are nici casă şi nici vreun teren, dar are două maşini şi este pasionat de ceasuri şi de obiecte de artă.

Membrii actualului cabinet nu şi-au depus încă declaraţiile de avere actualizate la guvern.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă