7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăNica: Vă spun că nu am nicio problemă. Este dreptul PSD să...

Nica: Vă spun că nu am nicio problemă. Este dreptul PSD să propună candidatul pentru comisar

El a subliniat că “este dreptul PSD să propună candidatul pentru comisar”, fiind partidul care şi-a asumat guvernarea, şi a afirmat că, în calitate de coordonator de comisie, a gestionat şi probleme care au legătură cu transporturile.

“Sigur, m-am uitat la acest lucru şi vă spun că nu am nicio problemă (întrebat despre probleme penale – n.r.). Dacă v-aţi uitat, şi candidatul belgian a fost acceptat după ce cred că vineri Procuratura belgiană a decis să închidă dosarul”, a declarat Dan Nica.

Referitor la faptul că o altă “problemă” ar fi că nu este femeie, Nica a replicat: “Asta e o problemă”. Întrebat dacă acest lucru face ca Gabriela Ciot să aibă prima şansă, el a spus: “Intrăm pe o zonă în care nu mai am voie să mai comentez”.

Întrebat dacă crede că preşedintele Klaus Iohannis va avea un cuvânt de spus în decizia finală, Nica a afirmat că este dreptul PSD să facă propunerea.

“Doamna prim-ministru v-a anunţat: este dreptul PSD să propună candidatul pentru comisar şi este dreptul premierului să facă această propunere. Noi suntem partidul care ne-am asumat guvernarea şi din acest motiv şi propunerea pentru funcţia de comisar. Şi acest lucru este recunoscut şi de grupul social-democrat din Parlamentul European şi se va lupta toată lumea foarte puternic pentru ca acest lucru să se întâmple aşa, exact aşa”, a spus Nica.

Întrebat dacă el crede că este prima opţiune a premierului, Nica a replicat: “Eu am văzut conferinţa de presă, cred că a fost foarte clară”.

El a declarat că i-ar fi fost greu să discute înainte cu premierul, pentru că abia ce a ajuns de la Bruxelles.

Nica a fost întrebat şi ce îl recomandă pentru portofoliul Trnasporturilor.

“Sunt foarte multe dosare, eu sunt coordonator în Comisia care se ocupă de tot ce înseamnă economia Uniunii Europene, mai puţin agricultura şi evident transporturile. Dar foarte multe dosare le-am avut împreună cu cei de la Comisia de transporturi şi le-am făcut împreună. De exemplu, emisiiile de dioxid de carbon pentru tot ceea ce înseamnă transport, partea de fond european de coeziune, tot ceea ce a însemnat lucruri care au fost de competenţele ambelor comisii eu ca şi coordonator le-am gestionat”, a detaliat el.

El s-a declarat optimist că îi va convinge şi pe cei de la Renew să îl voteze.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă