18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechAdrian Năstase: Guvernul Grindeanu este de nota 8, iar PSD are doi...

Adrian Năstase: Guvernul Grindeanu este de nota 8, iar PSD are doi poli de putere

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a susținut duminică seară, la Antena 3, că Guvernul Grindeanu are o activitate de nota 8 și că actuala echipă guvernamentală are probleme din cauza existenței în PSD a doi poli de putere.

Adrian Năstase a mai susținut că premierul Grindeanu nu are autoritate deplină deoarece "funcționează între mai multe puncte de putere", dar cu toate acestea începe să aibă o influență tot mai puternică.

"Cred că Sorin Grindeanu are o problemă legată de faptul că funcționează într-un sistem cu mai multe puncte de putere și de aici unele chestiuni care duc la anumite tensiuni. Este evident că un centru de putere se află la Cotroceni (…), apoi două centre de putere sunt la PSD, unul la partid și unul la Guvern", a declarat Adrian Năstase.

El a mai adăugat că, pe lângă acestea, mai există și alte "subcentre" de putere la anumite ministere și servicii de informații, cum ar fi ale SRI, SIE, Armată, Justiție, SPP și chiar STS, iar, în opinia sa, premierul Grindeanu nu are, la ora actuală, "niciun fel de buton de apăsat pe serviciile de informații".

"Eu aș da nota 8 Guvernului Grindeanu pentru că ministerele funcționează inegal și nu există o autoritate suficient de clară și se vede acest lucru. Separarea între președintele de partid și primul ministru duce la faptul că cei care trebuie să execute anumite decizii se uită în două direcții", a mai spus acesta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă