15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechALDE despre incindentele de la mitingul unioniştilor: Demisia lui Tudorache ar fi...

ALDE despre incindentele de la mitingul unioniştilor: Demisia lui Tudorache ar fi un gest de responsabilitate

Zeci de tineri urnionişti sunt şi duminică în Piaţa Universităţii, după ce au participat, sâmbătă, la un marş pentru unirea României cu Basarabia. Organizatorul miningului, George Simion, a discutat, duminică, cu liderii principalelor partide politice. ALDE a cerut duminică ministrului Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, pentru modul în care reprezentanţii MAI au procedat în cazul incidentelor de la marşul unioniştilor.

''ALDE condamnă ferm atitudinea pe care reprezentanţii ministerului de Interne au avut-o la mitingul de ieri. (…) Cred că se putea găsi o cale a dialogului şi intervenţia de ieri putea fi evitată. O demisie ar fi mai mult decât un gest de responsabilitate, de asumare, dl Tudorache a procedat greşit'', a spus copreşedintele ALDE Daniel Constantin în urma discuţiei cu liderii unioniştilor, citat de Mediafax.

El a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre un set de măsuri concrete pe care George Simion urmează să le prezinte public în perioada următoare.

''Încercăm prin dialog, încet-încet să ne asumăm toate aceste măsuri astfel încât să ne îndeplinim obiectivul comun'', a spus liderul ALDE.

În opinia sa, primul pas ar trebui să fie un lobby susţinut din partea României la nivelul UE astfel încât prin ''derogări'' Republica Moldova să fie în comunitatea europeană.

''I-am asigurat pe protestatari că la ALDE nu avem decât să continuăm drumul pe care l-am început cu mulţi ani în urmă, suntem aici reprezentanţi care am fost într-un guvern mai mult decât apropiat de Republica Moldova'', a concluzionat Daniel Constantin.

La rândul său, liderul unioniştilor, George Simion a apreciat susţinerea pe care a găsit-o la ALDE.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă