13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechAlegeri cu final așteptat pentru șefia PNL București. Cristian Bușoi este singurul...

Alegeri cu final așteptat pentru șefia PNL București. Cristian Bușoi este singurul candidat

Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti se va reuni sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti pentru a alege noua conducere a filialei PNL Bucureşti. Actualul lider al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, este candidatul unic pentru şefia celei mai mari organizaţii a partidului.

UPDATE 14.30 Cristian Bușoi a fost ales în funcția de președinte al PNL București, întrunind 647 de voturi valabil exprimate din 726 de buletine distribuite. Au fost anulate 79. 

Concurenţa este cvasi-inexistentă și  pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte, în cursă înscriindu-se doar cinci candidaţi, potrviti News.ro.

Cristian Buşoi a fost ales la conducerea PNL Bucureşti în iulie 2016, după ce Cătălin Predoiu a demisionat în urma rezultatului dezastruos de doar 11,2% obţinut la alegerile locale din 2016, când a candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei.

De altfel, nici Cristian Buşoi nu a obţinut rezultate electorale mult mai bune de când a preluat conducerea organizaţiei, relatează News.ro. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, PNL a obţinut în Bucureşti abia 11,97% din voturi, clasându-se pe locul 3 în topul celor mai neperformante filiale PNL din ţară.

Considerat un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, Cristian Buşoi a declarat că ia în calcul inclusiv candidatura la şefia partidului în cadrul congresului din 17 iunie ”dacă şi alţi colegi din ţară vor dovedi deschidere”. Până acum în cursa pentru preşedinţia PNL au intrat oficial Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinţi ai PNL Bucureşti au intrat în cursă trei candidaţi: Dan Cristian Popescu, Marius Vintilă şi Adrian Petre Danciu.

Pentru cele două funcţii de vicepreşedinţi sunt doi candidaţi: Ciprian Ciucu şi Mirela Zivari.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă