21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCodrin Ștefănescu: Nu știam că atunci când eu și Adrian Năstase ne...

Codrin Ștefănescu: Nu știam că atunci când eu și Adrian Năstase ne luptam cu regimul Băsescu, Victor Ponta se întâlnea în vie cu Laura Codruța Kovesi. Oricum, Ponta m-a anunțat printr-un SMS că va da explicații pentru toate aceste probleme

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu,  a declarat, într-un interviu pentru publicația locală  Bună ziua Iași, că nu știa că, atunci când el și Adrian Năstase ”luptau cu regimul Băsescu”, Victor Ponta ”se întâlnea în vie” cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Codrin Ștefănescu a mai spus că este sigur că disputa dintre Victor Ponta și conducerea PSD se va stinge și că îl așteaptă pe fostul premier să se alăture partidului.

“Sunt convins că disputa dintre Victor Ponta, colegul nostru, și restul partidului se va stinge. Ni acum nu am înțeles care a fost sensul supărării domnului Ponta. Am făcut public un apel la dumnealui, că-l așteptăm să lucreze alături de noi. Expertiza lui ne va ajuta. Eu personal, dar și alți membri din conducerea partidului i-am propus să vină în comisia de monitorizare a programului de guvernare. Avem nevoie de el în această comisie pentru că a fost premierul României și a condus un guvern extrem de performant, cu rezultate foarte bune… La toate acest invitații ale noastre, colegul nostru Victor Ponta a răspuns că poate vine cu o săpăligă să sape în fața sediului PSD. E o ironie bună, dar nu de asta avem nevoie acum. Noi știm ce nu vrea Victor Ponta, dar nu știm și ce vrea Victor Ponta”, a spus Codrin Ștefănescu.

Politicianul a mai spus și că, atunci când el și Adrian Năstase “se luptau cu regimul Băsescu, Victor Ponta se întâlnea în vie cu Laura Codruța Kovesi.”

“Nu trebuie uitat faptul că PSD a fost ținta atacurilor mârșave din partea sistemului Băsisto-securist și de aceea am decis să abrogăm acea prevedere, nu am făcut-o pentru un lider sau altul. Nu am fost consultați, de aceste protocoale, nu ne-a anunțat nimeni. El spune acum că nu știa de ele. Abia acum, la presiunea presei, descoperim filmul unor încălcări flagrante ale drepturilor fundamentale cetățenești. Noi știam de aceste protocoale pe surse, dar nu există divezi. Pe vremea în care colegul nostru Victor Ponta a condus Guvernul a existat și cea mai lamentabilă comisie de supraveghere a activității Serviciului Român de Informații, existentă vreodată într-un stat european. A fost bășcălia, bătaia de joc a sistemului. E bine că se află acum aceste lucruri, că apar dovezi despre aceste abuzuri. Este bine că Sebastian Ghiță, prietenul lui Victor Ponta, a dezvluit o parte din mizeria ce se ascunde în spatele activității acestor structuri. De aici încolo încep anchetele. Totuși, nu știam că atunci când eu și Adrian Năstase eram pe holurile tribunalelor și ne luptam cu regimul Băsescu, că prietenul și colegul nostru Victor Ponta se întâlnea în vie cu Laura Codruța Kovesi. Oricum, Victor Ponta m-a anunțat printr-un SMS, când eram la o emisiune TV, că va da explicații pentru toate aceste probleme. Că va spune despre șantajul lui Coldea, în cel puțin două rânduri, cu autostrada și cu numirea Laurei Codruța Koveși. Toate aceste explicații însă le va da în fața Comisiei parlamentare de anchetă a activității SRI. Iată că în ultima vreme și fostul senator Daniel Savu și Alina Bica, și Elena Udrea și Traian Băsescu au anunțat că vor să se prezinte în fața acestei comisii pentru a lămuri unele lucruri. Este foarte important demersul lor. Comisia condusă de domnul Țuțuianu încearcă să scoată la lumină adevărul despre ce s-a întâmplat în ultimii ani în sistem. Unele lucruri le vom afla, iar pe altele probabil că nu le vom mai afla niciodată”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

În ultimele săptămâni, Victor Ponta și șeful PSD Liviu Dragnea au avut mai multe schimburi dure de replici.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Victor Ponta susține că Guvernul Grindeanu este un „avion care are deja patru piloți”. 

„Lângă premier, trage de manșa cu toată puterea și președintele Iohannis (instalarea cu forță în capul mesei de la Palatul Victoria sau somațiile legate de buget sunt elemente evidente). Trage vizibil și președintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunțat la început membrii Cabinetului, dar îi și coordonează direct și prezintă public toate lucrurile pozitive; pe cele negative le lasă pentru bieții miniștri). Există, din ce în ce mai vizibil, și public și a patra mână pe manșa, cea a <<Sistemului>>, care transmite prin vocea procurorului general sau al procurorului șef DNA ce ordonanțe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie ministru sau secretar de stat, ba chiar și câte salarii se pot mari din ipoteticele și fantezistele <<prejudicii>> ( nu are rost să va spun că în 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a dezminţit afirmaţiile critice ale lui Victor Ponta la adresa Guvernului, care seamănă cu un avion condus de 4 „piloţi” care se îmbrâncesc şi ţipă unul la altul.

„Mie mi-a plăcut expresia cu avioanele, nu prea am ce să comentez aici. Poate dacă ar fi şi un copilot, poate ar fi mai puţină supărare. Vorbind serios, nu se întâmplă aşa (în Guvern, n.r.). Nu este foarte simplu, este pentru prima dată la noi în partid când cel care e preşedintele partidului nu e şi premier. Dar asta nu înseamnă că de la instalarea Guvernului şi până acum – şi o să şi continuăm – o să construim un sistem de colaborare între partid şi Guvern”, a spus Dragnea.

Dragnea a spus că în cazul lui Ponta nu se pune problema sancţionării, aşa cum a fost cazul lui Mihai Chirica, întrucât Ponta nu e nici vicepreşedinte la partid, nici preşedinte la organizaţia PSD Iaşi.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă