7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechCristian Bușoi: Cred că pot imprima un aer mai tineresc, mai de...

Cristian Bușoi: Cred că pot imprima un aer mai tineresc, mai de prospețime în PNL

Candidatul la șefia PNL, Cristian Bușoi a declarat că experiența la nivel european și aerul "mai tineresc" îl deosebesc de Ludovic Orban și Viorel Cataramă – contracandidații săi la conducerea formațiunii, potrvit Agerpres.

"În ceea ce privește diferențierea mea față de domnul Orban, ceea ce cred că ar putea aduce un plus, spre deosebire de domnia sa, este faptul că sunt mult mai focusat și mai preocupat de chestiuni care vin cu adevărat în fața unor așteptări clare și concrete ale oamenilor.

Faptul că am deja o experiență la nivel european și o bună relaționare cu lideri la nivel european de la care putem obține un sprijin pentru proiectele PNL, faptul că am o atitudine mult mai de substanță și mult mai consistentă în ceea ce privește organizarea internă, și în ceea ce privește comunicarea și ceea ce comunică PNL. Cred că pot imprima un aer mai tineresc, mai de prospețime, de noutate, de modernitate PNL", a spus Bușoi.

Despre cel de-al doilea contracandidat, Viorel Cataramă, acesta consideră că are "câteva idei care pot fi discutate și chiar adoptate".

"În ceea ce privește candidatura domnului Cataramă, domnia sa are câteva idei care pot fi discutate și chiar adoptate în ceea ce privesc economia, dar în același timp sunt câteva lucruri care cu greu ar putea fi acceptate într-o Românie membră a UE. Lăsând la o parte anumite mesaje cam extremiste și care pot să genereze ostilitate la adresa PNL, experiența lui în domeniul economic, credința lui sinceră în domeniul de dreapta și în ideile de susținere ale economiei private românești pot fi necesare viitorului PNL, așa cum și domnului Orban îi văd un rol important în PNL pentru că are o personalitate bine conturată, este un om care poate duce niște bătălii și este un om care a făcut mereu efort pentru a susține PNL", a adăugat liberalul.

Referindu-se la situația partidului, Bușoi a opinat că PNL este într-o situație dificilă, dar este de părere că formațiunea "are puterea de a recupera o mare parte din electoratul pe care l-a avut".

"Acești oameni care ne-au sprijinit în 2014, care au ieșit să protesteze împotriva PSD sunt oameni care au alte exigențe și alte așteptări de la clasa politică și de la administrație. Vor mai multă eficiență, mai multă corectitudine, vor mai puțină vorbărie, mai puțină demagogie, mai puțină retorică și discursuri care poate atrag câteva ropote de aplauze după care nu rămâne nimic în urmă ca realizări concrete. Vor de la partidele politice, și mai ales de la un partid de centru dreapta cum e PNL, să își asume mai mult curaj, mai multe proiecte de dezvoltare a României", a subliniat el.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă