13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechDan Andronic, un ziarist cu explozie întârziată. De vreo opt ani |...

Dan Andronic, un ziarist cu explozie întârziată. De vreo opt ani | ACADEMIA CAȚAVENCU

O să vă întrebaţi de ce l-am ales pe Dan Andronic pentru rubrica „Politicianul satului” de săptămâna aceasta. Răspunsul e simplu: pentru că directorul general al „Evenimentului zilei” a fost şi politician. Anul trecut, a candidat pentru Camera Deputaţilor la Giurgiu, din partea PMP, partidul lui Zeus şi al Nuţicii. Mai exact, al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea.

A fost politician, aşa cum a fost ziarist, sau consultant politic. Unii zic că le-a făcut bine pe toate. Traian Băsescu crede că a fost bun doar când a fost consultantul lui. Mă rog, fiecare cu părerea lui… Marea problemă a lui Andronic este că a fost consultant, când trebuia să fie ziarist, că a fost politician când trebuia să fie consultant şi ziarist când trebuia să fie politician. Viţeversa, carevasăzică… Un lucru este cert: rar a fost ziarist, când trebuia să fie ziarist.

Să luăm drept exemplu serialul „Noi suntem statul”, din “Evenimentul zilei”, prin care Dan Andronic şi-a propus să demoleze Statul profund. Deşi nu bate câmpii în articolele sale, iar unele informaţii şi raţionamente par credibile, nu-l crede nimeni. Oare de ce? Pentru că a fost consultant când trebuia să fie ziarist, iar acum vrea să fie crezut ca un ziarist, deşi face muncă de consultant. Nu vrea să informeze şi atât, să servească -interesul public. Vrea să scape de problemele penale şi să-i salveze şi pe clienţii săi.

O întrebare simplă, care-l scoate din minţi pe ziaristo-consultanto- politicianul nostru e „De ce acum?”. De ce a aşteptat 8 ani ca să informeze poporul că Florian Coldea, George Maior şi Laura Codruţa Kövesi au fost acasă la Gabriel Oprea în seara turului doi al prezidenţialelor din 2009. OK, să zicem că trecem peste faptul că a aşteptat 8 ani. Dar de ce nu are nicio probă? Cât de mică. Că aşa fac ziariştii. Documentează subiectele. Şi, ce să vezi, strâng şi dovezi. Capisci?

Sf. Apostol Andronic

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă