16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechDeputatul Emanuel Ungureanu, candidat la președinția USR: Trebuie să atragem oameni mai...

Deputatul Emanuel Ungureanu, candidat la președinția USR: Trebuie să atragem oameni mai buni ca noi și să le cedăm locul

Deputatul Emanuel Ungureanu, care candidează la funcția de președinte al Uniunii Salvați România, a declarat, sâmbătă, în prezentarea sa în fața Congresului USR, că toți cei din partid trebuie să aibă capacitatea de a-i atrage pe alții mai buni decât ei și de a le ceda locul, informează Agerpres.

"Este timpul pentru auto-perfecție. Toți suntem niște foști. (…) E bine să ne dăm seama până unde putem merge și să avem această capacitate extraordinară să îi capacităm pe oamenii mai buni decât noi ca să ne ia locul", a afirmat Emanuel Ungureanu.

În context, el a criticat schimbarea atitudinii USR față de Dacian Cioloș.

"Sunt atâția Dacian Cioloș pe care noi ar trebui să îi lăsăm să intre la noi în partid și să avem această capacitate și maturitate să le lăsăm locul", a punctat deputatul USR.

El s-a arătat nemulțumit și de discursul actualului președinte al USR, Nicușor Dan.

"Dragă Nicușor, acest partid are nevoie ca de aer de un lider care să împace. Discursul tău nu m-a inspirat deloc. Sper că, dacă vei fi în continuare președinte, să te întâlnești — și te rog în fața tuturor — cu cei pe care nu i-ai nominalizat și să faci bine acestui partid. Și dacă vei mai fi președinte, și dacă nu", i-a spus Emanuel Ungureanu lui Nicușor Dan, mergând chiar în fața actualului lider al USR.

Anterior, în discursul său, Nicușor Dan ridicase "două probleme": "O problemă este acest conflict intern între progresiști și conservatori. A fost un acord pe care l-am avut la începutul formării acestui partid, a fost un acord implicit pentru fiecare dintre noi, când am intrat în USR, că acest partid acceptă pluralitatea ideologică. Din păcate, constat că se consumă o cantitate uriașă de energie în dezbaterea aceasta între progresiști și conservatori și, mai rău, văd colegi cu o atitudine extremistă sau cel puțin de neacceptare a punctului de vedere al celuilalt. (…) A doua problemă e și mai gravă. E vorba de încrederea în noi înșine. (…) Atitudinea unor colegi față de mine m-a descumpănit. (…) S-a creat o mitologie în interiorul USR în care unii vor democratizarea și alții, printre care și eu, nu vor; unii vor dezbatere și alții, printre care și eu, nu vor dezbatere. (…) Sunt consternat de faptul că sunt colegi de-ai noștri care cred în mitologia asta. (…) Sunt mâhnit de faptul că atunci când lucrurile astea apar, oamenii nu adresează întrebări pe față", a susținut Nicușor Dan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă