27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechLudovic Orban: Partidul Național Liberal, din punctul meu de vedere, are un...

Ludovic Orban: Partidul Național Liberal, din punctul meu de vedere, are un singur adversar politic natural, și anume “ciuma roșie”

Candidatul la şefia PNL, Ludovic Orban, și-a prezentat, sâmbătă, la Constanța, moțiunea politică "Partidul Național Liberal – Forța Dreptei", scrie Agerpres.

"Ținta mea este să transform PNL în motorul dezvoltării, progresului, modernizării și afirmării națiunii române în lume, așa cum am enunțat și în cuprinsul moțiunii de candidat", a declarat Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat că dacă va fi ales președinte al partidului își propune să aibă o relație specială cu primarii și cu toți aleșii PNL din administrația locală, prin înființarea unui departament special în cadrul secretariatului general, care să preia propunerile legislative susținute de primari și să le acorde sprijin acestora contra abuzurilor administrației centrale.

"A existat o dezbatere, la propunerea unui coleg, legată de poziția față de familie. Le-am explicat că este o chestiune de conștiință, în care fiecare om se poziționează așa cum îi dictează propria conștiință. În ceea ce mă privește, sunt un om credincios, sunt un familist convins și cred că familia normală este cea care este definită, de altfel, și în Codul Civil, uniunea dintre bărbat și femeie, dar asta nu înseamnă ca pot să impun tuturor membrilor PNL poziția mea, fiecare putând să decidă, în legătură cu acest subiect, așa cum îi dictează conștiința", a declarat Orban.

În legătură cu poziționarea partidului pe scena politică, Orban a afirmat că, dacă va fi ales președinte, în viziunea sa PNL va avea un singur adversar politic natural — PSD.

"Partidul Național Liberal, din punctul meu de vedere, are un singur adversar politic natural, și anume "ciuma roșie". Asta nu înseamnă că ne apucăm, așa cum s-au mai apucat alții, să ciocănim pe la ușa unuia și altuia. Obiectivul meu ca viitor președinte al PNL este să asigurăm reprezentarea tuturor cetățenilor români care sunt împotriva modului în care conduce actualul partid de guvernământ România, care își doresc cu adevărat o Românie a oamenilor liberi, care trăiesc pe propriile picioare, care trăiesc demn, care trăiesc din afacerea lor, din fructificarea proprietăților pe care le dețin, din meseria pe care o au, din expertiza pe care o dețin într-un domeniu sau altul.

Evident că poate, de-a lungul timpului, o să apară tot felul de situații care să reclame să colaborăm. Eu sunt un om care colaborez cu persoane, grupuri care au aceleași valori, principii și obiective, cu obiectivele pe care le am eu și PNL. Dar dacă voi deveni liderul partidului, atunci PSD nu va mai avea o coloană a cincea în PNL și nici nu va mai face vreun compromis cu liberalii", a subliniat Orban.

Cele mai citite

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă