20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechRaluca Turcan: PSD face un zid de protecție politică, Dragnea, Shhaideh și...

Raluca Turcan: PSD face un zid de protecție politică, Dragnea, Shhaideh și Plumb ar fi trebuit să demisioneze

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan consideră că Partidul Social Democrat face un zid de protecție politică încercând să blocheze ancheta în cazul lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, informează marți Agerpres.

Raluca Turcan subliniază că gestul cel mai firesc al acestora ar fi fost să își dea demisia.

"Toată afacerea Belina arată cât de sus s-au aflat pe agenda PSD interesele personale și nu interesul public. Acest caz transmite ideea că, dacă la mijloc este un interes personal, lucrurile se rezolvă foarte rapid. (…) Eu nu mă pronunț pe fondul anchetei, nu știm unde va duce. E clar însă că se operează cu două standarde. Pentru românii care nu au pile la PSD lucrurile sunt dificile, pentru cei cu pile la PSD lucrurile sunt foarte simple. Cu referire la cele două doamne ministru Shhaideh și Plumb sau chiar Liviu Dragnea, art. 16 din Constituție e foarte clar: nimeni nu e mai presus de lege. Ori, ceea ce face PSD acum este un zid de protecție politică. Încearcă să sugereze că este o conspirație împotriva lor și să blocheze ancheta procurorilor", a scris Turcan, marți, pe Facebook.

Ea subliniază că în statele democratice demisia nu înseamnă acceptarea vinovăției, ci scoaterea funcției ocupate din controversa publică.

"Din această perspectivă era cel mai firesc gest să își fi înaintat demisia", adaugă liderul liberal.

Raluca Turcan susține că social-democrații încearcă să "joace totul politic".

"Faptul că ei încearcă să joace totul politic nu poate să aducă ceva bun pentru că se deschide calea unei escaladări politice: atacuri la instituții, intensificarea campaniei anti-DNA care este vizibilă pentru toată lumea de bună credință, atacul la adresa președintelui României, a presei, a oricărui om de bună credință care doar îndrăznește să spună că procurorii trebuie să-și facă treaba. Până la emiterea unei sentințe de condamnare, orice om politic sau nepolitic, indiferent de partid, este nevinovat. Este prezumția de nevinovăție care se aplică tuturor. Dar PSD trebuie să lase instituțiile să își facă datoria. Cel mai grav este că atunci când cineva îndrăznește să facă o anchetă încep să destructureze tot: justiția, instituții ale statului, mediul de afaceri, presa, companiile de stat. Corect este să lăsăm să vedem ce fac instituțiile din justiție. Condamnările se fac în instanță", conchide prim-vicepreședintele PNL.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Reforma austeristății, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă