7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechRaluca Turcan: PSD și ALDE au scumpit viața românilor

Raluca Turcan: PSD și ALDE au scumpit viața românilor

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, susține că PSD și ALDE "au scumpit viața românilor", inflația "s-a reaprins și a ajuns la cel mai mare nivel al ultimilor doi ani", iar măririle salariale de pe hârtie se dovedesc o cacialma, conform Agerpres.

"Conform datelor INS publicate miercuri, prețul carburanților s-a majorat cu 2,19 % într-o singură lună, septembrie, față de august. Exact când Guvernul Dragnea 2 a introdus prima majorare a accizei la benzină și motorină.

Și încă n-au fost luate în calcul etapa a doua a creșterii accizei și scumpirea tarifelor la electricitate. Scumpirea carburanților a fost cauza principală care a generat alte scumpiri. Din nou, cifrele INS vorbesc de la sine: în septembrie față de august, România a înregistrat cea mai mare creștere de prețuri din ultimul an (0,50%).

Într-o singură lună, prețurile produselor alimentare au crescut cu 0,54% (plus 0,61% la carnea de porc, plus 0,60 % la preparate din carne, plus 0,46% la lapte și produse lactate). Majorări de prețuri s-au înregistrat și confecții (plus 0,61%) sau la încălțăminte (plus 0,62%) și enumerarea poate continua. Inflația s-a reaprins și a ajuns la cel mai mare nivel al ultimilor doi ani", a arătat Raluca Turcan, joi, într-o postare pe pagina sa de socializare. Turcan crede că "măririle salariale de pe hârtie se dovedesc o cacialma". "Veniturile românilor sunt erodate zi de zi, măririle salariale de pe hârtie se dovedesc o cacealma.

Toate acestea au o singură cauză: politicile greșite ale guvernelor PSD-ALDE patronate de Dragnea, în complicitate cu Tăriceanu. Dragnea și Tăriceanu au mințit că nu va crește prețul carburanților prin reintroducerea supraaccizei.

Au negat apoi cu cinism evidențele scumpirilor la pompă. Sau au inventat explicații fantasmagorice", a afirmat Raluca Turcan.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă