13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechUDMR solicită României să protejeze minoritățile. Liviu Dragnea le cere să înceteze...

UDMR solicită României să protejeze minoritățile. Liviu Dragnea le cere să înceteze să mai critice pe toată lumea

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că este bine să existe "o discuție așezată" dacă o anumită minoritate națională are argumente serioase că statul român nu a respectat, în ultima perioadă, standardele europene, precizând, însă că nu este cazul, informează Agerpres.

Liviu Dragnea a făcut această declarație după ce a fost întrebat, la Parlament, cum comentează declarația deputatului UDMR Korodi Attila care a acuzat un dublu limbaj și a criticat declarația lui Dragnea conform căreia PSD nu este de acord cu amendamentele UDMR din Comisia de administrație, calificând această atitudine ca fiind o dublă măsură.

"Noi am avut o ședință acum foarte importantă privind situația din Ucraina. Au mai fost și alte intervenții ale unor parlamentari care o țin 'gaia-mațu', așa, cu a nu rata niciun prilej de a certa puterea, de a certa Guvernul, de a certa pe toată lumea. Nu vreau să comentez aceste lucruri. Dacă din partea vreunei minorități naționale din România există argumente serioase că statul român în ultima perioadă nu a respectat standardele europene, eu zic că e bine să aibă loc o discuție așezată — nu este cazul în România. Eu ce am spus o spun în continuare, cu tot respectul cuvenit — nu putem adopta măsuri neprezentate serios, neargumentate serios, care să genereze reacții, care să facă imposibilă aplicarea lor. Eu cred că mai multă înțelepciune din partea tuturor este benefică. Nu cred că mă poate acuza nimeni pe mine de intoleranță, ba dimpotrivă", a precizat liderul PSD.

UDMR consideră că o țară care dorește să fie în UE într-o perspectivă de timp rezonabilă nu poate să acționeze împotriva fundamentelor care stau la baza construcției europene, a declarat deputatul Uniunii Korodi Atiila, în plenul Parlamentului, referindu-se la adoptarea noii legi a învățământului de Rada din Ucraina.

"Orice măsură care aduce noi garanții și instrumente pentru păstrarea identității naționale a comunităților etnice minoritare este salutară și nicio democrație, deci nici democrația românească, nu ar trebui să se mulțumească cu stări care creează confuzii și nemulțumiri din partea acestor comunități. Barometrul democrației într-o țară este și starea de spirit în care o minoritate etnică se găsește într-un moment. (…) Niciodată nu a fost atât de important ca statul român să demonstreze că acționează pentru protejarea identității naționale a comunităților etnice autohtone din România. Într-o Europă unită toți suntem minoritari, astfel că lupta noastră pentru apărarea drepturilor comunităților etnice naționale, pentru păstrarea identității naționale trebuie să fie la fel de unită. UDMR susține adoptarea declarației", a menționat deputatul UDMR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă