12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechUn drept la replică de la PNL Vrancea cu iz de 3...

Un drept la replică de la PNL Vrancea cu iz de 3 trandafiri

Într-un drept la replică remis redacției României libere, doi politruci vrânceni pe nume Ionuț Filimon și Daniel Moroşanu, ambii membrii de vază ai PNL Vrancea, încearcă printr-un penibil de manual să se dea victime ale unei campanii media.

În documentul în cauză, elaborat de un avocat vrâncean (vezi atașat în stânga articolului), cei doi afirmă că în ar fi fost calomniați în articolul ”Politicieni controversați la conducerea PNL Vrancea”, apărut în ediția RL din ediția din 8 noiembrie.

Astfel, Daniel Moroșanu, prim-vicepreședinte al PNL Vrancea, susține că el n-a țepuit pe nimeni niciodată și că e curat ca lacrima. Mai rămânea să spună că nici nu-și cunoaște victima, pe Mihaela Bara, de la care „a luat cu împrumut suma de 16 de euro pe care a uitat s-o restituie”.

Numai că sentința civilă nr. 489/2015  03.02.2015 din dosarul nr. 4186/231/2014 arată fără putință de tăgadă următoarele: „Obligă pârâul (Moroșanu Daniel) la plata către reclamantă a sumei de 11.000 Eur (în echivalentul în lei la data plăţii efective) cu titlu de contravaloare împrumut, actualizată cu dobânda legală, începând cu data introducerii prezentei acţiuni, 11.04.2014 şi până la data plăţii efective. În baza art. 451 şi 453 C.pr.civ. obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 2100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând c/v taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.”

De ce numai 11.000 euro și nu 16.000,  cum susține reclamanta, e simplu: pentru că pe restul de 5.000 euro nu au fost întocmite acte. Iar când a cerut victima toți banii, Danial Moroșanu a amenințat-o cu moartea. Prezentăm mai jos înregistrarea audio a discuției dinte cei doi. 

O condamnare ascunsă

Același Daniel Moroșanu se plânge de calomnii, dar uită cu desăvârșire că împreună cu fratele său Nicu l-ar fi bătut pe un anume Costel Boștiog până a decedat. Și dacă un individ care proferează asemenea amenințări la adresa victimelor sale și a jurnaliștilor nu este dubios, cine mai e? Poate Carlos Șacalul?!

Celălalt lider al PNL Vrancea, Ionuț Filimon, se arată ofuscat de faptul că „România liberă” a afirmat că a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt, fals material în înscrisuri și uz de fals. Ba mai mult, afirmăe că n-a făcut așa ceva în viața lui.

În documentele atașate acestui articol, puteți găsi în facsimil hotărârea penală din  2003, în care a fost condamnat în dosarul nr. 3855/2003, prin Sentința Penală nr. 2922/ 26.11.2003, de către Judecătoria Focșani la un an de închisoare cu suspendare „pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 288 alin. 1, C. Pen. cu aplicarea art. 41 al. 2, de art. 291 C. Pen. cu aplicarea art. 41, al. 2, toate cu aplicarea art. 78 C. Pen.” împreună cu alți doi inculpați Marian C. și Petruș O.

Ulterior, Tribunalul Vrancea avea să majoreze pedepsele celor trei la 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. De menționat că la data condamnării, Ionuț Filimon avea deja antecedente penale, conform sentinței penale a judecătorilor vrânceni.

Atât Filimon cât și Moroșanu se arată foarte supărați pe faptul că s-a afirmat despre ei că ar fi fost membri TSD. Și unde e calomnia în acest caz? E cumva aripa tânără a PSD scoasă în afara legii? Sau e PSD partid de tâlhari? Mai mult în ședința din 11 oct. 2017 a CL Focșani, singurul consilier al PNL care  a votat alături de PSD mai multe hotărâri ce vizau patrimoniul orașului a fost … Ionuț Filimon.

Există dovezi

O ultimă supărare a celor doi corifei ai politicii vrâncene e legată de afirmația din articol conform căreia „PNL Vrancea e mai curând un fel de PSD second hand”. Păi oameni ca voi care stau smirnă la auzul cuvântului Oprișan, ba mai și bat doi pași de defilare când aud de PSD, votează cot la cot cu aleșii PSD hotărâri ale consiliilor locale, au adus partidul Brătienilor într-o asemenea situație de jalnică.

Cât despre acuzația că cei doi ar avea „comportament de interlopi autentici”, lăsăm cititorii noștri să se exprime citind hotărârile de condamnare a celor doi – în penal și civil, declarațiile martorului Ionel Anghel și plângerea victimei Mihaela Bara.! De asemnea, sunt și copii ale convorbirilor purtate de redactorii noștrii atât cu Daniel Moroșanu, prin telefon, cât și cu Ionuț Filimon pe o rețea de socializare.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă