6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechVicepreședintele PNL, Raluca Turcan, în plenul Parlamentului: PSD-ALDE a făcut trei greșeli...

Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, în plenul Parlamentului: PSD-ALDE a făcut trei greșeli majore: propunerea unui ministru interpus, adoptarea OUG 13, subminarea propriului Guvern

 Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a afirmat, miercuri, în plenul Parlamentului, unde se dezbate și votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, că șeful PSD, Liviu Dragnea, și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au comis „trei greșeli majore”: „propunerea unui ministru interpus, adoptarea OUG 13, subminarea propriului Guvern”.

„Au făcut trei greșeli majore: propunerea unui ministru interpus, adoptarea OUG 13, subminarea propriului Guvern. Spuneți că Grindeanu este premierul nimănui. Nu este, însă, premierul PSD și ALDE, condus la prima ședință de Guvern? Orice implicare a lui Liviu Dragnea în procesul de guvernare este toxică. Dvs., domnule Grindeanu, ați sugerat că Dragnea v-a cerut lucruri incorecte. Faceți un bine și clarificați. Arătați țării că nu ați fost complice la OUG 13, la atacurile sau șantajele la adresa companiilor. Mi-e greu să cred că veți avea curajul să spuneți lucrurile asumat și deschis. Domnilor Ponta, Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu, distrugeți dvs. „piromanii de la PSD”, ce a realizat președintele Iohannis pe plan extern. PSD-ALDE nu au autoritatea de a guverna”, a spus Raluca Turcan.


Moţiunea iniţiată de coaliția de guvernare PSD – ALDE împotriva guvernului Grindeanu este dezbătută şi supusă votului, miercuri, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. 



 

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului va debuta cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.



În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.


 Pe aceeași temă:


 

 

 

 

 
 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă