14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechVictor Ponta: Dacă Florin Georgescu ar fi propus pentru funcția de prim...

Victor Ponta: Dacă Florin Georgescu ar fi propus pentru funcția de prim ministru, l-aș vota cu toată inima. Aș fi liniștit că economia va merge bine, vom avea din nou competență și seriozitate

Fostul premier al României, deputatul PSD Victor Ponta, a afirmat, duminică, că în cazul în care prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu ar fi propus pentru funcția de prim ministru, l-ar vota cu „toată inima".

„Dacă Florin Georgescu ar fi fost propus de către PSD pentru funcția de Prim Ministru l-aș fi votat cu toată inima și aș fi convins încă 50 de parlamentari din afara PSD — ALDE să o facă, după care aș fi fost liniștit că economia românească va merge bine, măsurile sociale implementate, vom avea din nou competență profesională și seriozitate, stabilitate și predictibilitate și mai ales aș fi fost convins că Guvernul va fi condus de la Palatul Victoria — nu din alte birouri. Ca să nu mai vorbesc de faptul că Președintele Iohannis nu ar fi avut niciun motiv să îl respingă — absolut niciunul!", a spus Victor Ponta, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Cu toate acestea, el crede nu crede că cineva îi va propune „în mod serios" lui Florin Georgescu funcția de premier.



 

„Din păcate, nu cred că cineva îi va propune în mod serios lui Florin Georgescu această funcție — și știu destui care vor răsufla ușurați că el a refuzat din start orice discuție având acest obiect! "Prietenii" știu de ce ….", a mai scris Ponta.

Cu o zi înaintea consultărilor de la Cotroceni, social-democraţii decid, astăzi, lista scurtă a candidaţilor pentru funcţia de premier. Nominalizarea urmează să fie votată mâine în Comitetul Executiv. Ambele nume propuse în iarnă – Sevil Shaideh şi Sorin Grindeanu – au fost selectate fără ca Liviu Dragnea să consulte partidul.

Președintele Klaus Iohannis i-a anunțat, joi, printr-o scrisoare, pe liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, că, luni, sunt invitați la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, potrivit presidency.ro. 


 

 

Luni, 26 iunie 2017: 

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

• Ora 16:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

• Ora 17:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);

• Ora 17:30 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);

• Ora 18:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 18:30 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.


Citește și: Klaus Iohannis poate să ne scape de PSD. Curaj, domnule preşedinte! | OPINIE

O guvernare care să adune PNL, PMP, UDMR şi USR ar fi fragilă, dificil de coagulat şi de menţinut, dar cu siguranţă mai bună decât un nou Executiv umplut cu slugile lui Dragnea, foarte probabil mai obediente şi mai agresive decât cele din cabinetul Grindeanu. Nimic nu este mai rău decât această perspectivă!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, principalele elemente din portretul – robot al candidatului la funcția de premier.

„Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, o persoană care mă poate convinge că poate conduce un Guvern și care să aibă o majoritate parlamentară. Voi avea discuții luni cu toate partidele, bănuiesc că până la ora asta ați văzut deja programul consultărilor cu partidele, după care o să fac o evaluare proprie și o să mă întâlnesc și cu dumneavoastră și să voi anunța. Vreau să cunosc toate opiniile, după care voi trece la desemnarea unui premier”, a precizat președintele Klaus Iohannis. 

 Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat „pentru" 241 de parlamentari și 10 au fost „împotrivă".

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă