20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăPartidele politice își fac încălzirea pentru alegerile locale

Partidele politice își fac încălzirea pentru alegerile locale

Theodor Paleologu este opțiunea PMP pentru funcția de primar general, iar președintele formațiunii, Eugen Tomac, va candida în Sectorul 1.

„Văd că partidele s-au apucat să îşi facă liste şi astăzi (n.r. – duminică 8 decembrie), la partid Tomac a luat o decizie cu privire la candidaţi. Din partea PMP, care are peste 10% în Bucureşti, o să fie Theodor Paleologu la Primăria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamţu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Ştefănel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 şi Ştefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut şi sunt convins că vor face performanţă”, a anunțat Traian Băsescu.

Dreapta divizată, cel puțin pe moment

În USR PLUS există deja două opțiuni bine conturate în privința cursei pentru Primăria Generală a Bucureștiului. Pe de o parte, partidul lui Dan Barna dorește să îl susțină pe Nicușor Dan, în timp ce Dacian Cioloș a spus că PLUS nu renunță la candidatura lui Vlad Vioculescu. Vor urma o serie de negocieri la sânge în cadrul Alianței 2020, în această situație.

În timpul acesta, PNL nu a anunțat încă o variantă bătută în cuie pentru Primăria Capitalei. Premierul și președintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat că este prematur ca partidele de dreapta să vorbească despre nominalizarea unui candidat unic pentru a o contracara pe Gabriela Firea, care și-a anunțat deja intenția de a obține cel de-al doilea mandat de primar.

Rezultatul final al alegerilor locale va fi influențat de formula electorală în care se vor desfășura acestea. Dacă scrutinul va avea loc într-un singur tur, PSD va fi avantajat, deoarece votanții de stânga sunt cunoscuți că se mobilizează mai puternic la acest tip de alegeri. În ceea ce privește Primăria Capitalei, o dreaptă divizată reprezintă un avantaj incontestabil pentru candidata PSD, Gabriela Firea.

 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă