18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că actualul...

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că actualul gu

“Dincolo de faptul că ne-am asumat această guvernare, am avut curajul să ne implicăm într-un moment care nu a fost nici uşor, nici simplu, putem spune că am acţionat responsabil şi eficient pentru a remedia cât mai multe dintre problemele economice, sociale, în domeniul justiţiei, pe politică externă, pe politică internă, lăsate moştenire de către fosta guvernare PSD. (…) Este o realitate arătată în cifre. Ne-am asumat să oprim dezastrul PSD şi să reparăm cât mai multe situaţii generate iresponsabil de fosta guvernare. Nu cred că cineva poate să conteste vreo decizie a Guvernului Orban, în condiţiile în care PSD şi-a bătut joc de şansa de dezvoltare a României”, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, Marcel Vela.

Potrivit acestuia, obiectivul actualului guvern este de a readuce normalitatea în activitatea guvernamentală, fapt pentru care s-a lucrat pe mai multe planuri, luându-se măsuri în toate domeniile în care activează.

Vela a afirmat că au fost luate măsuri pentru corectarea problemelor cu care se confruntă România şi pentru promovarea măsurilor manageriale sau a actelor normative care să regleze ceea ce se întâmplă în viitor, începând cu 2020.

“O altă măsură de care am fost acuzaţi de zona social-democrată se referă la eliminarea supra-accizei la carburanţi şi a supraimpozitării la contractele part-time. (…) În agricultură, un sector cu o importantă contribuţie în PIB, s-a finalizat plata avansului către fermieri pentru 2019, în sumă de 1,3 miliarde euro, şi s-au demarat plăţile finale. În curând se va finaliza şi actul normativ privind sprijinul cuplat, zootehnic şi vegetal pentru 2019 ce va fi plătit din bani europeni”, a precizat Marcel Vela.

Ministrul a vorbit şi de alte măsuri, în domeniul politicilor pentru mediu, în ceea ce priveşte examenul de rezidenţiat, asigurarea fondurilor necesare pensiilor, persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora, micşorarea numărului ministerelor, de la 26 la 16, urmând ca acest proces să continue în ceea ce priveşte agenţiile şi ministerele, debirocratizarea acestora, dar şi o creştere a absorbţiei fondurilor europene. 

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă