15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD Sibiu, despre protestatarii din faţa sediului: Au ocupat abuziv zona pietonală

PSD Sibiu, despre protestatarii din faţa sediului: Au ocupat abuziv zona pietonală

Reprezentanţii PSD Sibiu au transmis, marţi, un comuniccat de presă, ca reacţie la protestul mut care se desfăşoară în faţa sediului partidului de mai bine de 24 de ore, în care reclamă faptul că angajaţii nu-şi pot desfăşura activitatea de două zile, iar protestul este ilegal.

”În urma sesizărilor făcute de mai mulţi locuitori din Sibiu, care au semnalat că sunt deranjaţi de protestul agresiv şi neautorizat al câtorva indivizi care au ocupat abuziv zona pietonală din faţa sediului PSD Sibiu, am decis să aducem la cunoştinţă opiniei publice că maniera în care aceştia au ales să-şi manifeste nemulţumirile este ilegală şi necivilizată. (…) De două zile, membrii PSD Sibiu sunt obligaţi să suporte manifestaţiile unui grup de aproximativ 20 de oameni care s-a instalat pe domeniul public, la fereastra sediului partidului, cu mese, scaune şi aparatură electronică (laptopuri, proiectoare) şi s-au branşat ilegal la reţeaua electrică din zonă”, se arată în document. 

PSD Sibiu susţine că, pe durata protestului, luni, după lăsarea întunericului, maniifestanţii ”au proiectat pe zidurile sediului PSD Sibiu lozinci defăimătoare la adresa politicienilor PSD”.

”În condiţiile descrise mai sus, unii dintre aceşti indivizi iresponsabili şi-au adus şi copiii (există filmări şi fotografii în sesul acesta, făcute chiar de ei) pe care i-au ţinut în frig şi pe care i-au obligat să asiste la o manifestaţie agresivă. Cei mici au fost expuşi unui eveniment nepotrivit pentru ei, care i-ar fi putut pune în pericol.  Comportamentul protestatarilor ne-a determinat să facem apel către organele de siguranţă şi ordine publică, însă în ciuda insistenţelor, nimeni nu a intervenit să reinstaleze ordinea de drept”, se mai arată în comunicat. 

Potrivit PSD Sibiu, protestul, care continuă şi la ora transmiterii acestei ştiri, ”deranjează activitatea celor aflaţi în sediul PSD Sibiu, dar şi pe oamenii care sunt  în zona Pieţei Mari din centrul Sibiului, la Târgul de Crăciun”.

”Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă astfel de indivizi s-ar fi manifestat abuziv şi agresiv într-o zonă atât de expusă, într-un oraş european? În ce fel ar fi reactionat autorităţile dacă la Londra sau la Bruxelles un grup de 20 de oameni ar fi demonstrat fără autorizaţie şi şi-ar fi ţinut copiii mici în frig şi ar fi proiectat mesaje pe clădirea unei institutii cu ajutorul unui proiector racordat ilegal la reţeaua publică de electricitate? (…) Facem apel către autorităţi şi le cerem să intervină de urgenţă astfel încât legea să fie respectată şi aplicată”, se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a precizat că acţiunea de protest a fost autorizată pentru ziua de marţi, până la ora 23, în Piaţa Huet, dar şi pe durata zilei de miercuri.

Peste o sută de persoane au participat, marţi, la ora prânzului, la un flashmob în faţa sediului PSD Sibiu, marcând împlinirea a 24 de ore de la debutul protestului mut. 

Manifestanţii au purtat pancarte cu mesajul ”Toţi pentru justiţie” şi bannere cu ”Vă vedem”, protestul fiind organizat de comunitatea Facebook ”Vă vedem din Sibiu”.

Pe durata acţiunii, protestatarii au ţinut telefoanele cu lanternele aprinse îndreptate către sediul partidului şi au bătut din picioare, fiind, de altfel, singurul zgomot făcut în cele 15 minute ale flashmob-ului.

Protestul mut de la Sibiu durează deja de 24 de ore, fiind cel mai lung protest de până acum.

Încă de luni, mai multe persoane stau în faţa clădirii şi sunt decise să continue protestul, nemulţumite de acţiunile Guvernului şi de modul în care se modifică legile justiţiei.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă