10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăRaport asupra activității SRI, prezentat de Claudiu Manda. Ce spune despre George...

Raport asupra activității SRI, prezentat de Claudiu Manda. Ce spune despre George Maior

Senatorul Claudiu Manda, candidat PSD pentru alegerile europarlamentare, a elaborat un raport asupra activității SRI, în baza faptului că Manda a fost președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI. 

Claudiu Manda a explicat, în acest context, că raportul se referă și la George Cristian Maior, fost director al SRI, actualul ambasador al României în SUA. De asemenea, reportul descrie relaţia SRI-ANI şi intepretarea legii în acest mecanism de funcţionare, a explicat Claudiu Manda, citat de Mediafax.

„Descrie cum a fost interpretată legea pentru a crea acest mecanism de funcţionare SRI-ANI, cum era o metodă de lucru ca în in diferite momente importante ale unor persoane politice să le poată încurca sau să poată sprijini cariera, cu exemple”, a afirmat Claudiu Manda.

Potrivit acestuia, raportul “are legătură cu relaţia SRI-ANI. Suntem într-o situaţie în care descriem cumva relaţia George Maior – Horia Georgescu, SRI-ANI instituţional, formal şi informal”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Comisiei SRI, Marian Cucşa, a spus că va propune ca raportul să fie extins pentru a acoperi întreaga activitate a SRI din acea perioadă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă