15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăRomania Libera sprijina numirea doamnei judecator Dana Garbovan in functia de Ministru...

Romania Libera sprijina numirea doamnei judecator Dana Garbovan in functia de Ministru al Justitiei

Romania si-a asumat lupta impotriva coruptiei si respectarea principiului democratiei. Toti presedintii de dreapta au respins ferm practicile comuniste. Dupa 30 de ani de la caderea comunismului, in plina cruciada anti coruptie, Romania a demonstrat ca isi doreste sa devina un stat democrat.

In ultimii ani, efortul Romaniei de a se integra ca tara democrata si mai putin corupta a fost umbrit de abuzurile si de “vanatoarea de vrajitoare” deconspirata de magistratii curajosi care au adus in atentia publicului existenta inca a practicilor comuniste ale Securitatii.

Printre acesti magistrati curajosi se numara judecatoarea Dana Garbovan, care in anul 2017 a refuzat functia de Ministru al Justitiei dupa ce guvernul Grindeanu a dat “noaptea ca hotii” o ordonanta de urgenta controversata care a scos sute mii de cetateni romani in strada.

De curand, ca urmare a referendumului pe justitie, Viorica Dancila si PSD au luat act de dorinta romanilor si au refuzat sa mai emita ordonante pentru modificarea legislor justitiei. Au propus in functie spre stupoarea tututor, un lucru rar intalnit la PSD, un adevarat profesionist si un magistrat cu acte in regula -o judecatoare absolventa a prestigioasei facultati de Drept din Cluj – Babes Bolyai si a Institutului National de Magistratura.

Dana Gîrbovan a acceptat si astazi a demisionat din magistratura asa cum ii solicita legea.

Dana Garbovan a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca și Institutul Național al Magistraturii. Și-a început cariera de judecător, ca stagiar, la Judecătoria Zalău, în anul 2001, și a lucrat, ulterior, la Judecătoria Oradea, apoi la Tribunalul Bihor. Din anul 2008 este judecător la Curtea de Apel Cluj.

Judecatoarea Gîrbovan conduce din 2007 Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR), o asociație profesională care a contestat protocoalele cu SRI, care au încălcat în mod direct și extrem de grav independența justiției.

„Toate instituțiile de la vârful sistemului judiciar – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Inspecția Judiciară – au încheiat protocoalele secrete cu SRI. Acest fapt a permis ingerința secretă a unui serviciu de informații atât în actul de justiție, cât și în cariera magistraților, fapt fără precedent într-un sistem de drept democratic”, arăta UNJR după o consultare cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni în 27 martie.

Solicitam public Presedintelui Klaus Iohannis, a carui candidatura RL a sustinut-o la prezidentiale, Procurorului General William Barr si doamnei Presedinte a Comisiei Europene, doamna Ursula Von Der Leyen sa sustina Independenta Justitiei din Romania si sa puna capat razboiului din Justitia din Romania, a ingerentei politicului dar si a serviciilor secrete in aceasta.

Consideram cu fermitate ca Dana Garbovan ar deveni singurul Ministru al Justitiei care va respecta Independenta Magistratului si va lupta pentru un Stat de Drept si o Democratie a Magistratilor.

Romania, dupa 30 de ani are nevoie urgenta sa se lepede de metehnele Securitatii, acest lucru nu se poate realiza fara oameni tineri, oameni rupti de fosta Securitate, cu adevarat pregatiti profesional si care sa judece “in numele Legii” cu respectarea Cartei Drepturilor Omului, a carui pazitoare este Comisia Europeana si Organizatia Natiunilor Unite.

Actualul Ministru al Justitiei din Guvernul PSD, Ana Birchall, este implicata in dosarul DNA Ponta – Blair, inchis de Sectia de Investigare a Infractiunilor di Justitie. In acest dosar, fostul premier Victor Ponta,” o turnase ” la DNA:

“Toate negocierile privind programul vizitei și partea de donații au fost purtate direct de către Ana Birchall cu biroul Dlui Blair din Londra, cu cele două Fundații care au organizat (Center for American Progress și Fundația Multimedia) și cu Ambasada Marii Britanii la București. Am aflat pentru prima dată suma donației, firma care a donat și beneficiarul din documentele anexate la dosarul penal de către DNA Ploiești”, detalia Victor Ponta pe contul sau de Facebook.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă