9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăSe cere demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne după...

Se cere demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne după scandalul cu polițistul pedofil

UPDATE 15,00: Ministrul Carmen Dan a cerut şefului Poliţiei Române să răspundă, până miercuri, cât de serioase şi de riguroase au fost testările psihologice în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră suspectat de pedofilie.

Carmen Dan a mai cerut să afle ce calificative profesionale a primit polițistul în ultimii ani şi cum a fost posibil ca din 1990 să nu fie observat comportamentul lui.

Anunţul a fost făcut, luni, de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

—————————————————-

Demisia lui Carmen Dan din funcția de ministru de Interne a fost cerută, luni, după ce s-a aflat că bărbatul de 45 de ani, care a agresat sexual doi copii, este agent de poliție

Suspectul lucrează de zece ani în Ministerul de Interne și este angajat, în acest moment, la Brigada Rutieră a Capitalei.

Agresarea celor doi frați, de 9, respectiv 5 ani, s-a produs, vineri, într-un bloc din cartierul Drumul Taberei. 

O discuție asupra situației ministrului de Interne, Carmen Dan, ar putea avea loc în reuniunea Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, care este programată luni, de la ora 14. Ideea unei remanieri a Guvernului se anticipa că va fi discutată în CExN, dar până luni nu se avea în vedere și posibila înlocuire din funcție a lui Carmen Dan.

În paralel, la sediul Ministerului de Interne, ministrul Carmen Dan a convocat o reuniune de urgență cu membrii conducerii acestei insituții. La ședință ar participa secretarii de stat în MAI precum și şefii structurilor din Poliţie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă