Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

INQUAM PHOTOS

INQUAM PHOTOS

Se știu procentele exacte. BEC a publicat rezultatele finale de la prezidențiale

Klaus Iohannis (66,09 %) și Viorica Dăncilă (33,91%). Acesta este rezultatul final al turului al doilea al prezidențialelor, obținut de candidații PNL și PSD.

Emanoil Ursache 0 comentarii

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preoţescu, a precizat că Iohannis a obţinut 6.509.135 de voturi valabil exprimate, iar Dăncilă 3.339.922.

Preoţescu a menţionat că la BEC au fost înregistrate toate procesele-verbale de constatare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, cele ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi birourile electorale ale secţiilor de votare.

Numărul celor care s-au prezentat la urne a fost de 10.031.762, reprezentând 54,86% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.

Numărul de voturi valabil exprimate s-a ridicat la 9.849.057, reprezentând 98,18% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Conform purtătorului de cuvânt al BEC, numărul total de voturi nule a fost de 182.648, reprezentând 1,82% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Comentarii

loading...