8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăȘeful DNA Ploiești, chemat la Inspecția Judiciară

Șeful DNA Ploiești, chemat la Inspecția Judiciară

UPDATE 13:35 Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmaţiile fostului deputat Vlad Cosma, urmând să stabilească dacă există indicii referitoare la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

“Conducerea Inspecţiei Judiciare a analizat informaţiile apărute în spaţiul public în seara zilei de 11 februarie 2018 şi a decis sesizarea din oficiu. Inspectorii judiciari urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare”, potrivit Inspecţiei Judiciare.

De asemenea, fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, acuzându-i de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă sau abuz în serviciu.

La scurt timp după ce Vlad Cosma a anunțat că a fost chemat la Inspecția Judiciară, în jurul orei 13.00, se pare că și șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a fost solicitat să se prezinte.

Acesta a dat explicații după înregistrările bombă făcute publice de Vlad Cosma în exclusivitate la Antena 3. În acele înregistrări se arată cum s-au fabricat dosare, cum s-ar fi făcut declarații de martori și s-ar fi măsluit dosare.

Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, a stat două ore la Inspecția Judiciară și a dat declarații.

Cele mai citite

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...
Ultima oră
Pe aceeași temă