15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăTensiunea ajunge la cote maxime înainte de moțiune. Meciul s-a mutat în...

Tensiunea ajunge la cote maxime înainte de moțiune. Meciul s-a mutat în Parlament

Tensiune în creştere înainte de moţiunea de cenzură. Puterea şi Opoziţia au ajuns să se războiască în plenul Camerei Deputaţilor pentru un vot. Este vorba despre mandatul de deputat al lui Octavian Goga, afiliat PSD, care ar fi trebuit să fie vacantat, ca urmare a condamnării sale definitive la închisoare cu suspendare.

În locul acestuia ar fi trebuit să vină un deputat PMP, care ar fi votat pentru demiterea Guvernului. Opoziţia a pierdut această bătălie însă.

Ședința Camerei Deputaților a debutat cu scandal intre putere si opozitie. PNL si USR au zis ca votul in cazul lui Goga a fost pus special la sfarsitul sedinei ca sa nu mai fie cvorum de lucru, iar Pro Romania a zis ca sunt suspiciuni ca PSD-istii isi vor scoate cartelele din aparatul de vot sau vor iesi din sala la votul in cazul vacantarii mandatului.

In urma unor consultari, s-a decis ca vacantarea mandatulul lui Octavian Goga sa se voteze la inceputul sedintei. Dar au fost 152 de voturi, 1 contra, 1 abtinere si 3 nu au votat. „Constatand lipsa de cvorum, suspend sedinta. Multumesc”, a zis Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor.

Astfel, Octavian Goga nu mai este deputat pentru ca s-a luat act de incetarea mandatului sau, dar nici nu vine PMP-istul in locul lui, pana la motiunea de cenzura.

Barna:”PSD a făcut scut în jurul unui condamnat”

Liderul USR, Dan Barna, susține că PSD a făcut scut în jurul unui condamnat penal pentru a mai câștiga un vot la moțiunea de cenzură.

”PSD-ul a făcut bloc în fața unui condamnat penal. Au preferat să facă blocheze întreaga ședință a Camerei Deputaților pentru a

Nu mai putem continua în acest fel, nu mai putem continua cu această bătaie de joc din Parlament, cu bătaia de joc la adresa opțiunii majoritare exprimate de români.

Miza acestui boicot este clară! În locul acestui deputat PSD venea unul de la PMP, care ar fi votat moțiunea. Au încercat, în acest fel, să mai ciupească un vot la moțiunea de cenzură.”, a spus Dan Barna.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă