10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăVictor Negrescu: PSD nu părăseşte familia social democraţilor europeni

Victor Negrescu: PSD nu părăseşte familia social democraţilor europeni

“Partidul Social Democrat nu părăseşte familia social democraţilor europeni. În faţa acestui zvon pornit de la cei care vor răul Partidului Social Democrat, simt nevoia să reamintesc tuturor că anul acesta se celebrează 125 de ani de la crearea primului partid social democrat din România şi că formaţiunea noastră politică este mai mult ca oricând ataşată istoriei şi valorilor sale social democrate. Tot anul acesta, trebuie să ne aducem aminte de contribuţia social democraţilor români la realizarea Marii Uniri şi în mod deosebit rolul jucat de social democraţii care au format în 1918 Consiliul Naţional Român Central din Transilvania (Iosif Jumanca, Ion Flueraş, Tiron Albani, Enea Grapini, Iosif Renoiu, Bazil Surdu)”, a scris Victor Negrescu.

Potrivit lui Negrescu, PSD este cel mai mare partid social democrat din Europa după ultimele rezultate electorale şi are în interiorul său “cea mai dinamică organizaţie de militanţi social democraţi europeni, PES activists România”, compusă din peste 10.000 de membri.

“Sunt convins că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar şi invitaţii noştri externi de la Congresul din 10 martie vor reitera mesajul şi importanţa Partidului Social Democrat pentru familia social democrată europeană”, spune Negrescu.

El susţine că, personal, va rămâne “mereu de stânga, fidel valorilor social democrate”, mândru de istoria acestei familii politice.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă