10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăViorica Dăncilă, discuție cu ambasadorul Germaniei despre colaborare și dezvoltarea cercetării

Viorica Dăncilă, discuție cu ambasadorul Germaniei despre colaborare și dezvoltarea cercetării

În cadrul discuţiilor, s-a pus accentul pe interesul comun pentru consolidarea şi dezvoltarea în continuare a dialogului politic şi a cooperării economice dintre cele două state.

Potrivit unui comunicat al Executivului, transmis AGERPRES, prim-ministrul Dăncilă a subliniat că relaţiile excelente dintre România şi RF Germania se bazează şi pe strânse legături interpersonale, atât din perspectiva etnicilor germani din România, cât şi a contribuţiei originarilor germani din România stabiliţi în Germania.

În cadrul întrevederii, premierul român a menţionat că Germania este primul partener comercial al României şi al doilea mare investitor în economia noastră naţională şi şi-a exprimat deschiderea faţă de iniţierea unui dialog cu reprezentanţii companiilor germane.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că se doreşte o cooperare intensă în domeniul cercetării şi producţiei pentru promovarea electromobilităţii şi a stocării de energie, dar şi în domeniul digitalizării.

Totodată, se arată în comunicat, şeful Executivului a subliniat că doreşte continuarea şi intensificarea colaborării pentru pregătirea forţei de muncă în sistem dual, la nivelul tuturor regiunilor din România.

“Referindu-se la preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019, demnitarul român a oferit asigurări că ţara noastră va acţiona ca un partener activ şi constructiv, având ca premisă o abordare unitară, pro-europeană, care este susţinută atât la nivelul autorităţilor române în ansamblu, cât şi al cetăţenilor”, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, pe agenda discuţiilor au figurat, de asemenea, cooperarea sectorială dintre cele două state şi importanţa unei cooperări româno-germane aprofundate în plan european. 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă