9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Năstase: Românii au hotărât pentru coabitare - rezultatul votului electoratului. Cum...

Adrian Năstase: Românii au hotărât pentru coabitare – rezultatul votului electoratului. Cum poate funcţiona coabitarea este o chestiune de raporturi de putere

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a comentat pe pagina sa de Facebook, faptul că pe 11 decembrie, românii au decis să se orienteze pentru o perioadă de coabitare. Politicianul a mai afirmat că, în perioada următoare, vom afla dacă această nouă orientare va fi una paşnică sau "contondentă".

"Românii au hotărât: Coabitare. Cel putin, o vreme…Reiau o postare mai veche pentru a explica un lucru simplu – coabitarea nu este o injuratură. Pactul de coabitare asa cum a fost elaborat in 2012, poate ca a fost. Coabitarea reprezintă rezultatul votului exercitat, la momente succesive, pentru presedinte si pentru parlament. Coabitarea este deci o situatie de fapt, decisă de alegători. Cum poate functiona coabitarea, asta este o chestiune de "chimie personală", de raporturi de putere, etc.

In 2012, am scris, la Jilava, o carte referitoare la "Reprezentarea României la Uniunea Europeană", carte despre care un procuror DNA se intreba daca are caracter stiintific. Eu cred că ea isi pastrează si astăzi valoarea stiintifică dar si actualitatea. Un exemplu l-a reprezentat si situatia coabitării dintre presedintele Klaus Johannis si premierul Victor Ponta, pâna la demisia acestuia. Votul de duminică poate să indice o nouă perioadă de coabitare. Vom vedea dacă ea va fi "contondentă" sau "pasnică". Inceputul nu este promitator", a scris Adrian Năstase pe Facebook.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă