19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGorghiu: USL a fost o greșeală; văd PMP alături de PSD

Gorghiu: USL a fost o greșeală; văd PMP alături de PSD

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că USL a fost o greșeală și a exclus alianțe cu PSD și PMP după alegeri.

“Sunt momente în destinul recent al PNL pe care ar fi trebuit să le recunoaștem ca greșeli, mai repede decât acum, USL-ul este unul dintre momentele acelea. Au fost și altele. (…) Categoric, ideea de USL a fost o greșeală, nu poți să te aliezi cu PSD-ul și să crezi că vei rămâne neviciat, nevătămat și neatins de tarele PSD, dar este istorie”, a spus Alina Gorghiu, la Antena 3.

Ea a susținut că, din păcate, USL a fost “doar un cadou frumos împachetat, dar înăuntru a fost găunos totul”.

Întrebată dacă experimentul USL s-ar putea repeta, Alina Gorghiu a precizat că s-ar uita “foarte tare ca PNL să rămână PNL, să nu fie o roată la căruța PSD, partid care a vrut toată puterea și a scos PNL de la guvernare”.

“Știți pentru ce a fost făcut USL? Împotriva domnului Băsescu și a regimului Băsescu. Știți cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu: Victor Ponta. Știți ce se întâmplă astăzi între Victor Ponta, Liviu Dragnea și Traian Băsescu: același lucru, o frăție puternică. Alegerile locale ne-au arătat exact acest lucru în toată țara. Întrebați-o pe Firea cu cine are majoritate în CGMB. De la București și până în Timiș se întâmplă ca PMP să aibă majorități cu PSD”, a completat liderul PNL.

Gorghiu a respins ideea unei alianțe după alegeri cu partidul condus de Traian Băsescu.

“PMP nu cu noi are vreo legătură”, a spus președintele PNL.

Ea a precizat că vede PMP alături de PSD, pentru că “îi leagă discursul, sunt legați de personajele care gravitează în acest cerc, deși dau impresia că sunt certați”.

Liderul PNL a mai susținut că anunțul făcut de USR privind negocierile cu premierul Dacian Cioloș sunt un punct comun care poate genera majoritatea parlamentară.

“Vor fi discuții foarte clare post alegeri cu cei care vor ieși din alegeri. Este important să știm că noi avem un candidat de prim-ministru, că USR își dorește să discute cu acel candidat. Pentru mine este suficient că știu că am un punct comun care poate genera acea majoritate parlamentară de susținere”, a afirmat Gorghiu.

La rândul său, candidatul PNL la Camera Deputaților în București, Adriana Săftoiu, a spus că “există lucruri în politică care nu se pot repeta”.

“După 26 de ani de zile, cred că și PNL și PDL au plecat de vreo câteva ori de la premisa că este bine totuși să faci niște compromisuri și nu a ieșit nimic. Oamenii trebuie să știe exact ce putem noi să facem. (…) USR este un partid pe care îl putem accepta, există lucruri compatibile. Acolo unde nu există nimic compatibil lumea trebuie să știe lucrul acesta și să mergi la guvernare doar să fii la guvernare este rău și pentru țară și pentru partid”, a completat Săftoiu.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă