26.8 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis: Dacă vă enervează toți politicienii, mergeți și votați! Vă aștept...

Klaus Iohannis: Dacă vă enervează toți politicienii, mergeți și votați! Vă aștept duminică la vot

Preşedintele României, Klaus Iohannis a făcut apel către electoratul român pentru a merge la vot, duminică, subliniind importanţa exercitării acestui drept pentru viitorul tuturor.

"Astăzi am un mesaj foarte important pentru națiune: Dragi români, mergeți la vot! Mergeți la vot! Este un drept greu câștigat în decembrie '89. Mergeți la vot și nu lăsați pe altcineva să hotărască în locul vostru! Dacă simpatizați cu un partid, mergeți și îl votați, dacă nu v-ați hotărât încă, gândiți-vă bine, dar mergeți și votați! Dacă vă enervează toți politicienii, mergeți și votați! Vă aștept duminică la vot. Este țara noastră, este România noastră, nu lăsați pe altul să decidă în locul vostru", a spus Iohannis.

Iohannis explică faptul că votul este un instrument valoros şi puternic pe care cetăţenii îl pot exercita într-un cadru constituţional.

"Votul este instrumentul cel mai valoros și mai puternic pe care cetățenii îl au într-un cadru constituțional democratic așa cum este și cel dat de Constituția României. Participarea la alegeri și exprimarea opțiunilor electorale reprezintă calea cea mai potrivită pentru recâștigarea încrederii cetățenilor în instituțiile fundamentale ale statului. (…) Îi îndemn pe toți concetățenii mei să uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care îl au — dreptul la vot", a declarat Iohannis, la simpozionul național "Tradiții, prezent și perspective ale constituționalismului românesc", dedicat împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 8 decembrie 1991, organizat la Palatul Parlamentului.

El a spus că își dorește, ca președinte, o democrație puternică și instituții care se bucură de legitimitate și încredere.

"Au fost momente în trecut când mulți erau tentați să creadă că votul nu contează. Eu sper că am depășit acea perioadă și acel scepticism", a adăugat Iohannis.

Cele mai citite

“Războiul proxy” devine război oficial. România se plasează de partea Israelului, împotriva Iranului

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care "războiul proxy" din...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

FC Botoșani a predat „lanterna roșie” lui Dinamo! Moldovenii, trei puncte de aur cu FCU Craiova

FC Botoşani a părăsit ultima poziție în clasamentul Ligii 1 după ce a obținut o victorie crucială, cu scorul de 4-1, pe teren propriu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă