21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 7.000 de deţinuţi vor vota duminică. Dan Voiculescu poate vota la...

Peste 7.000 de deţinuţi vor vota duminică. Dan Voiculescu poate vota la Penitenciarul Rahova

 
Peste 7.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile parlamentare de duminică la urnele mobile ce vor fi aduse de membrii birourilor electorale în locurile de detenţie, condiţia fiind ca acestea să figureze pe raza de domiciliu a celor închişi.
În penitenciarele din România sunt închise 27.486 de persoane, iar dintre acestea 10.189 au drept de vot pentru alegerile parlamentare de duminică. Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 7.432 şi-au exprimat intenţia de a vota la aceste alegeri.
Cei 7.432 sunt deţinuţi încarceraţi la penitenciare ce se afla pe raza lor de domiciliu, persoane care prin deciziile instanţelor nu şi-au pierdut dreptul legal de vot.
La urna mobilă îşi vor putea exercita dreptul la vot şi deţinuţi celebri. Dan Voiculescu, condamnat în luna august 2014 la zece ani de închisoare pentru spălare de bani, a rămas cu dreptul de a vota. Omul de afaceri este închis la Penitenciarul Rahova, aflat pe raza adresei din buletin. La Penitenciarul Jilava va putea vota Cristian Borcea, fostul acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, în timp ce Victor Becali, va putea vota la penitenciarul Poarta Albă.
Potrivit legii, directorul penitenciarului permite accesul echipei biroului electoral al secţiei de votare care se deplasează cu urna specială şi cu o ştampilă cu menţiunea "VOTAT", buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea, în spaţiul anume amenajat pentru scrutin, care trebuie să beneficieze de dotări minime pentru asigurarea secretului votului. Deţinuţii au nevoie pentru vot de un act de identitate valabil.
Şi persoanele aflate în arest preventiv sau arest la domiciliu îşi vor putea exercita dreptul la vot.
 
Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă